Sterkt Holund-løp – tok inn fem sekunder på Cologna

Lenzerheide, Sveits 20180101.
Hans Christer Holund (t.v.) og  Martin Johnsrud Sundby i aksjon på 15 km jaktstart menn i Lenzerheide. 
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Lenzerheide, Sveits 20180101. Hans Christer Holund (t.v.) og Martin Johnsrud Sundby i aksjon på 15 km jaktstart menn i Lenzerheide. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto:

Hans Christer Holund hadde en av de aller raskeste etappetidene på jaktstarten i Tour de Ski.

DEL

Nittedølen dro en stor gruppe, blant annet med Martin Johnsrud Sundby, i store deler av mandagens skøyte-jaktstart i Lenzerheide.

Etter at han slapp seg ned i gruppa halvveis i løpet, var han igjen sprek mot slutten av det 15 kilometer lange løpet.

– Det gikk overraskende fort å ta igjen Martin. Det hjelper å kunne gå litt sammen. Jeg følte meg overraskende pigg i starten. Vi fikk ikke til et godt samarbeid, da kunne vi tatt inn flere sekunder. Men det ble greit da vi tok inn litt på slutten. Hadde vi fått bedre flyt, kunne vi tatt mye mer. Men alt i alt er jeg veldig fornøyd med dagen, sier Holund til TV 2.

I spurten ble han imidlertid slått av Alexei Poltoranin, Alex Harvey og Johnsrud Sundby. I mål var han 48 sekunder bak Dario Cologna som tidlig gikk fra Sergeij Ustiugov. Romerikingen startet 53 sekunder etter sveitseren.

Cologna fikk imidlertid 15 bonussekunder, som gjør at avstanden er over minuttet før sprinten i Oberstdorf. Etter onsdagens renn passer resten av programmet veldig godt for Holund.

– Jeg får prøve å ta en del bonussekunder under fellesstarten i Oberstdorf. Det blir viktig, i og med at jeg ikke er spesielt god på sprint.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags