Gå til sidens hovedinnhold

Halve rådhuset evakuert – kinoen holdt stengt

Artikkelen er over 2 år gammel

En defekt reim på en maskin er årsaken til den sterke røykutviklingen i Ullensaker rådhus fredag formiddag. Det er uvisst hva som skjer med kveldens kinoforestillinger.

SISTE: Ullensaker kommune opplyser at de må stenge kinoen fredag kveld grunnet røyktuviklingen. Alle som har kjøpt billetter vil få disse refundert.

Store deler av rådhuset på Jessheim ble like før klokka 11 fredag evakuert etter sterkt røykutvikling og brannvesenet jobbet en god stund inne på rådhuset for å lokalisere hvor røyken kom fra.

Operasjonsleder Ronny Samuelsen i Øst politidistrikt sier til Romerikes Blad like før klokka 12 at en defekt reim på en maskin viste seg å være årsaken til røyken.

– Det var ingen åpne flammer, men sterk røykutvikling, opplyser Samuelsen.

Romerikes Blads fotograf Vidar Sandnes forteller at den aktuelle reima befinner seg i et teknisk rom nede i kjelleren på rådhuset.

 

Les også

Politiet trapper opp innsatsen etter to voldsepisoder på to dager: Frykter at liv skal gå tapt

 

Politiet opplyser at rådhuset, kulturdelen og infotorget trolig vil være stengt ut dagen – mens barnevernet og NAV vil holde åpent som normalt.

– Men brannvesenet vil ta en ny vurdering av dette ved 14-tida, sier Samuelsen.

Ullensaker-rådmann Rune Hallingstad ønsker fredag formiddag ikke å kommentere saken ytterligere før politiet og brannvesenet har avsluttet sitt arbeid.

– Vi vil gå ut med informasjon til publikum når vi vet mer om hvordan det som har skjedd påvirker bruken av huset og om det får konsekvenser for kinoprogrammet fredag, sier han til Romerikes Blad.

Kommunen skriver på Facebook ved 12.10-tida at rådhuset er stengt for publikum inntil videre som følge av røykutviklingen.

Les også

Høyres gruppeleder starter i ny jobb hos Tim Holmvik (H)

 

Kommentarer til denne saken