Gå til sidens hovedinnhold

Haga inn på tremilslaget i VM

Artikkelen er over 2 år gammel

Forrige sesongs dobbelte OL-mester Ragnhild Haga fra Nannestad får sjansen på den avsluttende 30-kilometeren under VM i Seefeld lørdag.

Det ble klart da Norges Skiforbund fredag presenterte den norske kvartetten til mesterskapets siste langrennsøvelse på kvinnesiden. Det norske laget består av Therese Johaug, Ingvild Flugstad Østberg, Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Haga.

Haga ble dobbelt olympisk mester i Pyeongchang i fjor, men har slitt med å følge opp denne sesongen. Sjetteplassen på 10-kilometeren i fri teknikk under minitouren på Lillehammer før jul er beste resultat i verdenscupen.

Så langt har hun vært VM-reserve i Seefeld.

– Så langt har jeg kjørt litt alternativ oppladning. Det gikk tungt i NM, så jeg dro til Gran Canaria på ferie en uke. Så har jeg bygd meg opp derfra. Kroppen har svart litt bedre etter hvert, sa Haga.

På mesterskapets nest siste dag kommer imidlertid sjansen landslagsløperen har ventet på.Tremil i fri teknikk er en distanse som skal passe 28-åringen bra.

– Jeg er usikker på hvordan jeg ligger an i forhold til de andre i feltet, og det er vanskelig å ha et resultatmål, men jeg hadde ikke sagt meg klar for dette om jeg ikke trodde jeg kunne havne ganske høyt oppe. Jeg er klar for et sliteløp, sa hun.

Landslagstrener Ole Morten Iversen har forventninger til lørdagens avslutningsdistanse.

– Jeg ønsker og tror at vi skal være med å prege løpet fra start til mål, og at flere norske skal være med å kjempe om pallplasser, sa han.

Fredagens uttak betyr også at Kari Øyre Slind forblir reserve under mesterskapet i Seefeld. Hun reiser hjem uten å ha sluppet til.

Therese Johaug kan ta sitt tredje indviduelle VM-gull i Seefeld lørdag. Tidligere i mesterskapet vant hun både 15 kilometer skiathlon og 10-kilometeren i klassisk stil.

Torsdag ble det norsk sølv på stafetten.

(NTB)

Kommentarer til denne saken