Hafslund og Eidsiva blir «Elvia»

Artikkelen er over 1 år gammel

Fra 1. januar 2020 vil over 1.8 millioner mennesker i Akershus, Innlandet, Oslo og Østfold få strøm fra Norges desidert største nettselskap.

DEL

Eidsiva Nett og Hafslund Nett fusjoneres fra nyttår. Selskapet Elvia vil forsyne strøm til om lag 900.000 kunder.

– Det nye nettselskapet er et resultat av sammenslåingen av hovedvirksomhetene mellom Eidsiva Energi AS og Hafslund E-CO AS. Nettselskapet ledes av Kristin Lian. Selskapets hovedkontor vil være på Hamar, sier konsernsjef i Eidsiva Øistein Andresen i en pressemelding.

– Sammenslåingen av Eidsiva Nett og Hafslund Nett gir et betydelig større, og dermed mer effektivt nettselskap. Elvia vil gi økt kompetanse, sterke fagmiljøer og økt finansiell styrke som skal komme våre kunder til gode. Vårt mål er å sikre stabil strømforsyning, og samtidig tilrettelegge for gode fremtidsrettede løsninger for å holde nettleien så lav som mulig, sier administrerende direktør Kristin Lian i Elvia.

Nettselskapene bringer strømmen fram til folk og har monopol på de i sine områder. De eier, enkelt fortalt, stolpene og ledningene. Strømmen kan man kjøpe av hvilket selskap man vil.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken