Gå til sidens hovedinnhold

Hadde nesten glemt plata, ble nominert til Spellemann: – Jeg synes dette er stort

Det er 30 år siden sist Trond Granlund (70) ble nominert til Spellemannsprisen. Nå er han nominert i kategorien Viser med albumet "Skogslusken"

– Det er en kjempeoppmuntring for meg, og det er ikke mange 70-åringer som blir nominert til Spellemannspris. I tillegg er det 30 år siden sist jeg var nominert, sier Trond Granlund fra Lørenskog.

Den folkekjære artisten er nominert i kategorien Viser med albumet «Skogslusken», som han ga ut sammen med Terje Norum i fjor. Tekstene er av dikteren Hans Børli.

– Vi fikk ikke den responsen vi håpet på da vi ga ut albumet i fjor, og hadde nesten glemt plata helt til det kom en e-post om at vi var nominert. Vi tenkte at da har vi laget et bra album likevel.

Trond Granlund og Terje Norum rakk å spille to konserter før koronaen kom.

– Vi spilte i Moss kirke og det var kø til langt ut på gata før konserten. I tillegg spilte vi for et fullt Josefine Vertshus i Oslo. Akkurat da forventet vi mye framover og merket at låtene fungerte godt live. Så kom denne pandemien og alt døde ut.

70-åringen fra Lørenskog har ikke gitt opp håpet om å få spille musikken ute igjen.

– Vi har ikke gitt opp, bare koronaen er over så er vi klare. Derfor er denne nominasjon så bra. Jeg synes det var stort å bli nominert til Spellemannspris.

Kommentarer til denne saken