Gå til sidens hovedinnhold

Gulliksen-show ga norsk 33-30-seier over Slovenia, Kroatia venter i EM-semifinale

Artikkelen er over 1 år gammel

Kevin Gulliksen og de norske håndballgutta slo Slovenia 33-30 uten Sander Sagosen i aksjon. Nå blir det Kroatia for Norge i EM-semifinalen.

Den spilles fredag. Norge har som eneste lag i mesterskapet vunnet sine sju første kamper. Nå slipper spillerne å møte marerittmotstanderen Spania før i en eventuell finale (søndag) eller bronsekamp (lørdag).

Norge var på vei mot en klar seier, men fra 29-23 spiste Slovenia seg innpå til det sto 30-29 drøyt fire minutter før slutt. Norge avsluttet best og vant med tre måls margin.

Spania har slått Norge i 22 av de 24 siste møtene lagene imellom. Den hittil siste norske seieren kom i 1997.

Kroatia sto for et imponerende comeback i 22-22-kampen mot Spania onsdag. Spanjolene ledet 20-14 og så ut som en sikker vinner. Kroatene kom tilbake og klarte uavgjort.

Det gjorde de uten sin playmakerstjerne Luka Cindric. Han har slitt med en skade de siste dagene, men kan rekke semifinalen i Stockholm.

Tittelforsvarer Spania og Slovenia møtes i den andre semifinalen.

Benket stjernene

Landslagssjef Christian Berge startet med flere spillere som nesten ikke hadde vært på banen tidligere i EM. Han holdt blant andre storstjernen Sagosen og førstekeeper Torbjørn Bergerud på benken.

Målvakt Espen Christensen (ett minutt), Sander Andreassen Øverjordet (null), Gulliksen (21) og Alexander Blonz (38) var alle i førsteoppstillingen.

De to sistnevnte sto for seks av de ti første norske målene i kampen. To av Gulliksens fire scoringer i den fasen var ikke annet enn små kunstverk.

Tom Kåre Nikolaisen og William Aar (scoret flere ganger) ble sluppet inn for Norge etter hvert. De hadde henholdsvis seks og ingen spilleminutter bak seg i EM før onsdag.

Øverjordet fikk orden på skuddene utover i andreomgangen og scoret ofte.

OL?

Slovenia sparte flere av sine nøkkelfolk etter stor belastning i de seks første kampene.

EM-vinneren er sikret plass i sommer-OL i Tokyo i juli og august. Norge har tapt to VM-finaler de siste årene og står også med 4.- og 6.-plass fra EM siden Berge overtok laget våren 2014.

Kommentarer til denne saken