Gulbrandsen ønsker ligastopp

Fredrik Gulbrandsen (t.v.) og hans tyrkiske lag Basaksehir har fremdeles sesong.

Fredrik Gulbrandsen (t.v.) og hans tyrkiske lag Basaksehir har fremdeles sesong. Foto:

Av

Fredrik Gulbrandsens Basaksehir spilte 1–1 i toppkampen mot Alexander Sørloths Trabzonspor i den tyrkiske superligaen søndag. Nå ønsker Gulbrandsen at ligaen stoppes.

DEL

Foran tomme tribuner i Trabzon klarte ingen av topplagene å skille seg ut. Uavgjortresultatet gjør at begge lag står med 53 poeng etter å ha spilt 26 kamper i en av få europeiske ligaer som fortsatt pågår.

Fredrik Gulbrandsen, som fikk 81 minutter i søndagens kamp, ønsker å stoppe ligaen på grunn av koronaviruset.

– Jeg håper de skjønner at de bør stoppe ligaen. I dag spiller vi uten tilskuere, og det er liten vits i å fortsette slik situasjonen er nå. Jeg håper de gjør flere tiltak. Hvis de er smarte så tror jeg de stopper, men man vet jo aldri, sa Gulbrandsen til TV 2 etter kampen.

Gulbrandsen bidro

Mens Sørloth gikk målløs av banen for fjerde ligakamp på rad, var Gulbrandsen involvert da bortelaget tok ledelsen etter 56 minutter.

Den tidligere LSK-spilleren slo en tversoverpasning til kantspilleren Edin Visca, som slo ballen lavt inn i feltet. Der kom den tidligere Premier League-profilen Demba Ba og satte ballen i mål.

Like etter var det en annen Premier League-kjenning fra Basaksehir som kom på scoringslisten, men da gikk ballen i eget nett. José Sosa slo en flott corner med sin presise dødballfot, og i feltet var Martin Skrtel klønete og uheldig da han headet ballen i mål bak sin egen keeper.

Alexander Sørloth holdt seg til hodet etter en duell som gjorde at kampen ble stoppet etter 87 minutter, men fullførte søndagens kamp.

Selvmålet til den tidligere Liverpool-stopperen ble kampens siste scoring og gjør at spenningen lever i toppen av tyrkisk fotball.

Uavgjort i rivaloppgjøret

Den tyrkiske superligaen er en av få som fortsatt pågår, men etter det første tilfellet av påvist koronasmitte i Tyrkia onsdag, ble det avgjort at fotballkamper skal gå for tomme tribuner.

Det gjorde også byderbyet mellom Galatasaray og Besiktas. Martin Linnes var ikke i troppen til Galatasaray etter å ha tilbrakt de siste ligakampene på benken.

Laget hans er nå tre poeng bak serieleder Trabzonspor, som fortsatt har tabelltoppen.

Sørloth er stadig toppscorer i den tyrkiske superligaen med sine 19 ligamål. Demba Bas tidligere spisspartner Papiss Cissé har nest flest mål med 16.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags