Det tyske storlaget spilte finalen i kvinnefotballens gjeveste turnering så sent som i fjor. Den tapte de for Lyon.

Wolfsburg ligger på andreplass i den tyske bundesligaen, fem poeng etter Bayern München som har vunnet samtlige 14 kamper så langt. De to lagene er i en egen klasse i det som er en av verdens aller sterkeste ligaer.

LSK kvinner kunne også ha møtt Bayern München, Barcelona og Rosengård. Det var det sistnevnte laget som var romerikingenes drømmetrekning.

– Det er en forskjell på Rosengård og Wolfsburg. De er tapende finalister fra i fjor, men vi ville heller ha dem enn Bayern og Barcelona. Skulle vi slå ut dem, vil det være en stor prestasjon. Det er et topp fem-lag i Europa, sier trener Knut Slatleim.

Kaptein Emilie Haavi ville for all del unngå Barcelona, som hun mener er det beste av de fire lagene de kunne møte. Både tidligere LSK kvinner-spiller Ingrid Syrstad Engen og Karina Sævik er i storklubbens stall.

– Vi håper jo på Rosengård, men det var bra vi ikke fikk Barcelona. Wolfsburg er et veldig bra lag og det kommer til å bli kjempetøft. Samtidig får vi en referanse på hvor nivået ligger. Det blir morsomt å møte Ingrid. Vi har ikke hatt kontakt etter trekningen, men det blir nok en «snap» eller melding i kveld, tenker jeg.

Trener Slatleim kommer etter all sannsynlighet ikke til å ha sett motstanderen «live» før kampen. Men likevel er han sikker på at de vil stille godt forberedt.

– De vil nok kjenne oss og vi kjenner bra til dem. De er godt organisert, med masse gode individuelle spillere. De har hatt en stang ut-sesong, i alle fall ut fra målsettingene deres. De vil også være i sesong, mens vi kun kan sikte oss inn mot den kampen.

Den første kampen går i Tyskland 3.- eller 4. mars. Returkampen skal etter planen gå i Norge uken etter.