Gå til sidens hovedinnhold

Gikk ikke videre i The Voice: – Det er kjipt at dommerne skal velge ut en fra duellen

Mads Wighus (41) røk ut i kveldens episode av The Voice der deltakerne skulle ut i sangduell.

– Nei, jeg kom dessverre ikke videre og er skuffet over det. Men, det er konkurranse og alle kan ikke være med videre.

Mads Wighus fra Holter, er operasanger og imponerte dommerne i blind audition, der blant annet Matoma uttalte at: «Du og jeg hører sammen» og Ina Wroldsen mente at opptredenen var «en maktdemonstrasjon». Wighus gikk til slutt for Wroldsen som sin mentor.

I duellen med Julie Stokke fra Trondheim der de sang «Perfect Symphony» av Ed Sheeran og Andrea Bocelli ble Wighus vraket av Wroldsen til fordel for Stokke.

– Sangen var jo i min gate og jeg følte at jeg ikke kunne gjøre så mye annerledes. Jeg skulle så gjerne ha vist fram andre sider av meg selv, så sånn sett var det synd jeg ikke fikk gått veien videre. Samtidig unner jeg Julie (Stokke), som jeg sang mot å gå videre. Vi ble veldig godt kjent og jeg fikk et innblikk i hennes historie fram til «The Voice».

Wighus har bodd i Nannestad siden 2013, men er opprinnelig fra Trondheim. Han studerte klassisk sang på Barratt Due i Oslo og gikk ut fra operalinjen på Kunsthøyskolen i 2009. Med sin deltakelse i «The Voice» ønsket han å vise flere sider av seg selv som artist. Slik gikk det dessverre ikke.

Synd å ikke komme videre

– Derfor var det litt synd å ikke komme seg videre. Samtidig fikk jeg en klar oppfordring fra Ina (jour. anm. Wroldsen) om å fortsette å rendyrke den klassiske stemmen min. Jeg har jo tross alt hatt et stort utstillingsvindu i «The Voice» til å vise at jeg er operasangeren Mads, mens artisten Mads er litt mystisk enda. Jeg kjenner litt på at jeg skulle ha meldt meg på som 20-åring og kanskje hatt flere sjanser, men jeg står veldig for den reisen jeg har gjort, sier 41-åringen.

Den klassiske sangeren sammenligner opplevelsen i musikkprogrammet med å være på folkehøyskole sammen med folk som har de samme interessene.

– Det har vært så gøy å være med. Det å bli kjent med Ina Wroldsen, hele produksjonen og mange av deltakerne har vært helt fantastisk. Men å konkurrere i musikk synes jeg er unaturlig fordi alt er så subjektivt. Min mentor valgte nok den hun trodde hun kunne hjelpe videre, og følte nok at det var vanskelig å bidra rundt min klassiske stemme.

Wighus forteller om de lange telefonsamtalene med mentoren sin der de endte med å snakke om låtskriving.

– Det er spennende å snakke med en som har så mye erfaring i musikk, og særlig da jeg nevnte låtene jeg har skrevet og som jeg ikke har gjort noe med. I kampens hete, mens Julie (jour. anm. Stokke) og jeg øvde på nummeret vårt, skrev jeg en svulstig ballade på italiensk til Wroldsen. Den kalte jeg «Tutti Due» og handlet om at jeg ba henne innstendig om at hun skulle velge oss begge, forteller han og smiler.

Mads Wighus har fått smaken på rampelyset og jobber med ting han ikke vil røpe noe om enda.

– I august skal jeg synge hovedrollen i La Bohème i Sverige og gleder meg veldig til det. I tillegg er det andre prosjekter jeg må holde tett til brystet, så det er bare å vente og se.

Kommentarer til denne saken