Gå til sidens hovedinnhold

Samstemte rundt tredje rullebane

Artikkelen er over 3 år gammel

Alle Fremskrittspartiets lokallag i Akershus stiller seg bak kravet om at en tredje rullebane behøver en ny og uhildet konsekvensutredning.

Det ble resultatet av forslag til resolusjon (eller fellesuttalelse, om du vil) da 22 lokallag, fylkes- og stortingsrepresentanter og fylkesstyret til Frp samlet seg til årsmøte nylig. Forslaget ble lagt fram av Frp Ullensaker, og den tydelige skriften på rullebanen som blir oversendt stortingsgruppen til Fremskrittspartiet er:

Uhildet utredning

«Å kreve en full og uhildet konsekvensutredning av behovet for ny rullebane ved OSL, basert på trafikkgrunnlag, trafikkutvikling, samfunnsøkonomiske konsekvenser for berørte privatpersoner, offentlige instanser og næringsliv.»

Og videre:

«At Staten sikrer forutsigbarhet og umiddelbart avklarer hvilke innløsningstiltak som iverksettes for de berørte, samt hvilke konkrete bidrag Staten vil komme med av avbøtende tiltak for dem som rammes av en tredje rullebane i boområder som Sand, Mogreina, Lie og Jessheim vest.»

– Vi i Ullensaker er planmyndighet i denne prosessen, og dette handler mye om forutsigbarhet i prosessen, sier Ståle Lien Hansen og Jaran Karlsen.

– Vi forstår at enstemmighet internt er viktig. Men hvor tungt veier dette inn i Stortinget?

– Det er jo et klart og samlet signal fra bakkeplan, og ordføreren får med seg et tungt signal inn til samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) tirsdag 6. februar, sier Lien Hansen.

Stilte spørsmål i Stortinget om tredje rullebane: – Lite avklarende svar 

– Det betyr at jeg har ryggdekning i mitt parti, selv om jeg møter ministeren i egenskap av at jeg er ordfører i Ullensaker, sier Staahle.

«Alt» om tredje rullebane på ett sted 

Ikke lokalisering

Frp-representantene er tydelige på at denne uttalelsen dreier som at det må en uavhengig konsekvensutredning til; Lien Hansen og Karlsen sier klart og tydelig at de mener tidligere faktagrunnlag er feil.

– Det faller på sin egen urimelighet at vestre alternativ 200 berørte boliger og østre omkring 20 boliger som er berørt, sier de to.

– Vi snakker om 567 berørte boliger, to skoler og to barnehager, idrettsanlegg, sier Lien Hansen.

567 hus i rød støysone: – Lar man disse boligeierne leve i uvisshet så har man driti på draget 

– Men signalet fra en samlet grasrot i Frp er at det må en uavhengig konsekvensutredning til.

– Det er ikke til å forsvare at man skal rive 500 hus 

Kommentarer til denne saken