Ni av ti taxfree-varer er billigere i nettbutikk

Gardermoen 20160831.
1. september åpner Norges største taxfree-butikk på Oslo Lufthavn.  Dagen før var det omvisning i Norges største
taxfree-butikk for ankommende til Norge.
Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Gardermoen 20160831. 1. september åpner Norges største taxfree-butikk på Oslo Lufthavn. Dagen før var det omvisning i Norges største taxfree-butikk for ankommende til Norge. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

En ny undersøkelse konkluderer med at populære taxfree-varer er billigere i nettbutikker enn de er i butikkene på Oslo lufthavn, opplyser NTB.

Det er Prisjakt.no som har gjennomført undersøkelsen, fra mars til mai, hvor de har sammenlignet prisene ved Oslo lufthavn opp mot diverse nettbutikker.

– Hovedkonklusjonen er at 90 prosent av produktene var billigere i nettbutikkene enn på taxfree. Det er nok ganske oppsiktsvekkende for mange reisende, som tror taxfree automatisk innebærer at ting er billig, sier sjef for Prisjakt Norge, Carolina Appelqvist til Aftenposten.

Varene de har sjekket er typiske taxfree-produkter som blant annet kosmetikk.

Det påpekes at prisene varierer noe fra måned til måned, avhengig av tilbud, og at man i noen nettbutikker også må betale frakt.

– Vi har rundt 25 prosent besparelse på parfyme mot lokalmarkedet, men på nett er det stort utvalgt av butikker – og en må huske på at de kjører tilbud og kampanjer eller har et partikjøp de skal selge rimelig, sier kommunikasjonssjef Haakon Dagestad i Travel Retail Norway (TRN) som driver de tre taxfreebutikkene på Oslo Lufthavn.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken