Skal kopiere Øvre Romerike

F.v. seniorrådgiver Ellen Karin Toft-Larsen i KS, enhetsleder Rune Johansen i IKT DDØ (det regionale IKT-samarbeidet) og administrerende direktør Odd Ruud i DGI.

F.v. seniorrådgiver Ellen Karin Toft-Larsen i KS, enhetsleder Rune Johansen i IKT DDØ (det regionale IKT-samarbeidet) og administrerende direktør Odd Ruud i DGI.

Artikkelen er over 3 år gammel

Det interkommunale datasamarbeidet på Øvre Romerike er forbildet for seks kommuner i Aust-Agder.

DEL

Seks kommuner i Aust-Agder skal etablere felles IKT-tjeneste og ser de til DGI (Digitale Gardermoen IS) og Øvre Romerike for å lære av samarbeidet der, heter det i en pressemelding.

En gjennomsnittlig kommune i Norge har mellom 180 og 200 IKT-systemer i daglig bruk. Samtidig har kommunene mye igjen før de har digitalisert sine tjenester på effektiv måte, ifølge Riksrevisjonen.

De seks kommunene på Øvre Romerike opprettet i 2005 DGI. Hensikten var å fornye, forenkle og forbedre tjenestene de skal levere gjennom bedre IKT-løsninger. Og for at kommunene skulle standardisere sine dataløsningene, slik at hver kommune ikke lenger må utvikle, vedlikeholde og oppdatere egne løsninger.

Det har ført til at en standardisering av antall applikasjoner – altså dataprogram – i kommunene på Øvre Romerike fra 450 i 2009 til 42 i dag.

De 42 er felles for alle de seks kommunene Nes, Hurdal, Ullensaker, Gjerdrum, Nannestad og Eidsvoll på Øvre Romerike.

Nå skal kommunene Gjerstad, Risør, Tvedestrand, Åmli og Vegårshei i Aust-Agder gjøre det samme

Mens det koster 80 kroner i snitt å benytte tiden til en saksbehandler ansikt til ansikt, koster en telefonsamtale med samme person 40 kroner. Får innbyggeren samme tjeneste på kommunens nettside og kan hjelpe seg selv her, er kostnaden for kommunen tre kroner, ifølge tall hentet fra regjeringen.no.

Artikkeltags