Mannen som ble funnet drept i en bil bak Elkjøp på Bjertnestangen i Nittedal torsdag 28. mai var Kristian Løvlie fra Rotnes.

Via familiens bistandsadvokat Odd Grøn, som ble oppnevnt i dag, har familien gitt tillatelse til å gå ut med navnet. Det var Varingen som først offentliggjorde navnet. Til Romerikes Blad sier bistandsadvokat Grøn at de etterlatte så langt ikke ønsker å kommentere saken.

Kristian Løvlie ble 34 år. Han etterlater seg samboer og tre barn.

– Døde av stikkskader

Den foreløpige obduksjonsrapporten viser at mannen i 30-årene som ble funnet død i Nittedal torsdag, døde av stikkskader.

Det bekreftet politiadvokat Aud Gravås tidligere tirsdag.

Hun ønsker ikke å kommentere flere spørsmål knyttet til motiv og etterforskningen som pågår.

– Den konkrete framdriften i etterforskningen ønsker vi ikke å si noe mer om på nåværende tidspunkt. Vi holder kortene tett til brystet om hva vi har gjort og hva vi skal gjøre fremover. Det handler blant annet om at vitner vi ønsker å avhøre skal ha et åpent sinn når vi prater med dem, sier Gravås.

Det var torsdag morgen klokka 05.30 at Løvlie ble funnet død i en bil ved en parkeringsplass bak et varehus på Rotnes i Nittedal. Han ble meldt savnet kvelden før. Kort tid etter likfunnet ble en mann i 40-årene – også han bosatt i Nittedal – pågrepet og siktet for drap.

– Den siktede har ikke vært involvert i noen alvorlige straffesaker tidligere og er ikke det man kan kalle en kjenning av politiet. Den avdøde mannen var helt ukjent for oss, sier Gravås.

Nye avhør

– Når vil dere fortsette avhørene av siktede?

– Vi har ikke satt en konkret dato., men det vil skje så snart som mulig, fastslår Gravås.

Selv om den siktede knytter seg til handlingen, har han ikke tatt stilling til siktelsen.

– Dette blir et tema når han skal i nye avhør, sier mannens forsvarer Cato Johannessen.

– Har politiet flere mistenkte i saken?

– Det ønsker jeg ikke å kommentere, men på generelt grunnlag kan jeg si at politiet alltid jobber relativt spredt for å sikre at resultatet blir riktig, sier politiadvokat Gravås.

Leide bolig av avdøde

Romerikes Blad skrev torsdag at den avdøde mannen står oppført med millionformue og var en del av det som har vært en kjent familiebedrift i Nittedal i årevis. Familiebedriften står ifølge grunnboka oppført som eier av en eiendom som politiet sperret av torsdag formiddag og hvor Kripos i flere dager har jobbet med undersøkelser.

– Avdøde er involvert i en familiebedrift som eier boligen som den siktede leier. Vi kan ikke gi noen ytterligere opplysninger om relasjonen mellom avdøde og siktede, eller leieforholdet, sier politiadvokat Aud Gravås til Romerikes Blad fredag.

– Verdens snilleste

Lokalsamfunnet i Nittedal er i sjokk etter at 34-åringen ble funnet drept torsdag. For ikke mange uker siden ble avdøde pappa for tredje gang. Han er også pappa til en elev og mannen til en lærer ved Sørli skole i Nittedal.

– Etter å ha avklart med pårørende har vi valgt å gå ut med informasjon. Mange på skolen her er i sjokk og krise nå. Sørli skole er et lite lokalsamfunn og dette har rammet oss alle. Tankene våre går nå til de nærmeste, sa rektor Eva Britt Rem på Sørli skole før helga.

– Han var verdens snilleste. Stille og forsiktig, men profesjonell og seriøs, sier en person som kjente avdøde godt gjennom arbeidslivet.