Gå til sidens hovedinnhold

Går tungt inn i solenergi

Artikkelen er over 1 år gammel

Akershus Energi kjøper seg opp i solselskapet Solenergi Fusen AS.

Akershus Energi har inngått avtale om å bli eier av en tredjedel i solselskapet Solenergi FUSen AS, leverandør av komplette solcelleanlegg på tak og fasader i bedriftsmarkedet.

Det melder det fylkeseide kraftkonsernet i en pressemelding.

– Vi trenger mer fornybar energi for å bli et mer bærekraftig samfunn. I Akershus Energi utvikler vi vannkraftproduksjonen, men vi satser også bredt på annen fornybar energi. Vi er nå svært fornøyde med å bli deleier i Fusen for å øke satsingen innen solenergi, sier konsernsjef Eskil Lunde Jensen.

Akershus Energi har drevet med vannkraft i snart hundre år og fornybar fjernvarme siden 2005. Selskapet har lagt ny strategi for å satse bredere innen fornybar energi som sol, vind og hydrogen.

–Styrket finansielt

– Vi er svært fornøyde med å få Akershus Energi inn på eiersiden i selskapet. De har lang erfaring og bred kompetanse innen fornybar energi, sier daglig leder i Solenergi Fusen AS, Thor Christian Tuv.

Tuv startet selskapet FUSen i 2012. Selskapet har ledet an i utviklingen av solenergi i Norge, og har erfaring fra bygging av over 100.000 kvadratmeter solkraftverk på tak og fasader.

– Med Akershus Energi som deleier blir solenergiselskapet styrket finansielt, og det kommer inn en nyskapende og vekstorientert deleier for å øke vår satsing på sol, sier Tuv i pressemeldingen.

Akershus Energi har vært engasjert i solenergi siden 2013 da de åpnet Norges største solvarmeanlegg i Akershus Energipark i Lillestrøm. Innen solkraft er selskapet deleier i Otovo som leverer solcelleløsninger til privatmarkedet. Akershus Energi og FUSen er begge medlem i Solenergiklyngen som er en nasjonal næringsklynge for solenergi.

Kommentarer til denne saken