– Ga hver deltaker en ekstrakostnad på minst 500 kroner

Måtte flytte: Svømmerne i Triton måtte til Hamar for sitt månedlige stevne i helgen. Og det er langt fra kun koronasituasjonen som får Lillestrøm-klubben til å fortvile.  De etterlyser bedre anlegg.

Måtte flytte: Svømmerne i Triton måtte til Hamar for sitt månedlige stevne i helgen. Og det er langt fra kun koronasituasjonen som får Lillestrøm-klubben til å fortvile. De etterlyser bedre anlegg. Foto:

Koronarestriksjonene gjorde at Lillestrøm-klubben Triton måtte reise langt for å arrangere sitt månedlige svømmestevne.

DEL

Faktisk måtte svømme- og triatlonklubben helt til Hamar, og likevel redusere deltakerantallet betraktelig for å få gjennomført søndagens stevne som er del del av Strømmen Sparebank cup som går tre ganger gjennom høsten.

Ifølge daglig leder Marcel Rosenberg hadde de ikke noe valg da de nye corona-retningslinjene kom for Lillestrøm kommune. Nå er det ikke lov til å ha arrangementer med mer enn 50 stykker i kommunen.

– Det er mange barn i klubben som i svært langt tid ikke har fått vist det de har trent på. Vi er redd for at hvis vi ikke arrangerer noe, daler motivajsonen og utøverne slutter, sier Rosenberg.

I løpet av få dager måtte de derfor finne et nytt sted.

– For å arrangere et stevne må vi ha rundt 20 funksjonærer. Selv om vi kunne kjørt to grupper, med vask og desinfisering i mellom, ville det jo blitt altfor få. Derfor valgte vi å dra til Hamar denne gangen. Men uansett, vi har store utfordringer rundt hallsituasjonen. Garderobene våre er så små at vi kun kan ha fem stykker inne der samtidig. Ellers vil vi ikke overholde avstandsreglene.

Koronasmitten stiger: – Nå er Lillestrøm blodrødt!

– Underskudd for første gang

Vanligvis har stevnene opp mot 300 deltakere. I helgen var det 140. I hovedsak var dette klubbens egne svømmere, men også svmmere fra Hamar og noen andre klubber fikk muligheten til å delta.

Trangt: Daglig leder Marcel Rosenberg i Triton sforklarer at svømmehallen på Skjetten er for liten til å arrangere stevner i under koronatiden.

Trangt: Daglig leder Marcel Rosenberg i Triton sforklarer at svømmehallen på Skjetten er for liten til å arrangere stevner i under koronatiden. Foto:

Det som vanligvis er innkommende for svømmeklubben, ble alt annet enn det nå. Og det var ikke bare de som kom dårligere ut av søndagen økonomisk.

– Vi gikk med underskudd. Det er første gang. Disse stevnene går alltid med et overskudd som kommer godt med i klubbdriften. Men dette kostet også veldig mye mer for deltakerne. Tar man med transportutgifter, anslår jeg at flyttingen ga hver deltaker en ekstrakostnad på minst 500 kroner.

På spørsmål om ikke kompensasjonsordningen vil gjøre noe med klubbens resultat etter stevnet, svarer Rosenberg slik:

– Vi vil få kompensert tapte påmeldingsavgifter og salsginntekter. Men det er ingenting i kompensasjonsordningen som vil gi oss penger igjen for de økte utgiftene vi hadde ved å flytte stevnet til Hamar. Der måtte vi jo blant annet leie hallen.

Misunner nabokommunene

Ved neste stevne, i november, er Bjørkebadet på Bjørkelangen et mulig alternativ.

– Leien der er noe billigere. Vi har vært i kontakt med kommunelegen og vi kan ha 180 deltakere der, fordelt på to puljer med vask og desinfeksjon i mellom. Dette fordi vi da kan disponere hele anlegget og at at det da ikke vil være åpent som folkebad i tillegg.

Men først og fremst føler han den mye omtalte svømmehallsituasjonen i Lillestrøm kommune er fortvilende.

– Se på nabokommunene. Aurskog-Høland har Bjørkebadet og det bygges store, fine kommunale anlegg i både Nittedal og Lørenskog. Jessheim har også snart sin flotte hall på plass. Så sitter vi igjen med veldig små og gamle anlegg. Hallen på Skjetten er jo egentlig altfor liten til å arrangere stevner med litt størrelse, også i normale tider.

NB: Under helgens Ungdomsmesterskap i Tromsø ble Triton nest beste klubb. Det til tross for at de kun sendte seks utøvere til stevnet som er norgesmesterskap for ungdom.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken