(MittJessheim)

Tidligere har treningsprofilen og influenseren, som er bosatt på Jessheim, vært aktuell i serien «Funkyfam». Serien har fulgt familien Vasstrand gjennom både opp- og nedturer.

Nå er hun klar for en ny TV-serie, men denne gangen er det uten familien. I serien «Jørgine – alene med flokken» får seerne ifølge TV 2 et innblikk i Vasstrands reise mot å nå hennes store drøm og mål, som er å stille til start og gjennomføre Femundsløpet.

– Hundekjøring er blitt noe helt spesielt for meg og det å faktisk kunne delta i et hundeløp ville vært helt magisk! Det er et hårete mål, men jeg tror man kan nå langt med lidenskap, knallhard trening og hjelp fra de beste folkene, sier Jørgine Vasstrand i en pressemelding fra TV 2.

Vanvittig mye jobb

33-åringen skal i de neste månedene gjennom en intens og annerledes treningsperiode, der hun kan vente seg trening i kalde omgivelser.

Dermed bytter hun ut høstens dansesko, glamour og deltakelse i «Skal vi danse» med hundeslede, tykke klær, et spann med hunder og kameraer på slep.

– Jeg gleder meg helt enormt, og fremover kommer jeg til å tilbringe store deler av tiden min i hundegården og på sleden, sier Vasstrand

I serien følger nemlig kameraene Vasstrand når hun skal gjennom en annerledes og intens treningsperiode, der hun skal lære seg hundekjøring. Treningen vil innebære både opplæring for å kunne orientere seg, samt mestre hundene. En vesentlig del av treningen vil derfor lære hundene å kjenne, slik at de oppfatter 33-åringen som lederskikkelsen.

– Hundekjøring er fantastisk, men også vanvittig mye jobb, og uten hjerte for hundene sine kommer man bokstavelig talt ingen vei. Det tror jeg vil komme godt frem i denne serien, og forhåpentligvis vil det gjøre enda flere interessert i hundekjøring, sier Vasstrand.

Får med seg mentor

For at målet om å delta i det som er Norges hardeste hundeløp kan bli realistisk, må treningsprofilen kjøre flere løp for å ha nok erfaring og mil bak sleden.

Planen er derfor at hun i januar skal kjøre langdistanseløpet Gausdal Maraton (300 km), som også er den nødvendige kvalifiseringen Jørgine må gjennom.

– Jeg gleder meg til å vise frem hvor fantastisk denne sporten er, lære masse og bli utfordret på veldig mange ulike måter, avslutter Jørgine.

Med seg på reisen har hun med seg Leif Tore Lie (57) som mentor. Lie har 14 års erfaring med hunder og hundekjøring, har selv konkurrert i hundekjøring og driver Sjusjøen Husky Tours. I tillegg får hun hjelp og gode råd av hundekjørerlegenden Robert Sørlie, treningshjelp av Olivia Andersen og Thomas Wærner, samt villmarkstips fra Isak Dreyer.