Statsadvokaten hevet påstand fra fem måneder til ett og et halvt år for bedrageri av Stortinget. Keshvari melder seg ut av Frp

Aktor politiadvokat Susie Bergstrand i samtale med forsvarer John Christian Elden. Stortingsrepresentant Mazyar Keshvari  som er siktet for grovt bedrageri ved å ha forledet Stortingets administrasjon til urettmessig å utbetale ham til sammen kroner 450.000 i reiserefusjon. Keshvari har erkjent forholdet. Saken starter fredag i Nedre  Romerike tingrett.

Aktor politiadvokat Susie Bergstrand i samtale med forsvarer John Christian Elden. Stortingsrepresentant Mazyar Keshvari som er siktet for grovt bedrageri ved å ha forledet Stortingets administrasjon til urettmessig å utbetale ham til sammen kroner 450.000 i reiserefusjon. Keshvari har erkjent forholdet. Saken starter fredag i Nedre Romerike tingrett. Foto:

Av

Statsadvokaten valgte å heve straffen betydelig for bedragerisiktede Mazyar Keshvari fra Rælingen på grunn av de spesielle forholdene i saken. – Hinsides, mener advokaten. Samme dag som rettsaken startet ble det kjent at Keshvari melder seg ut av Frp

DEL

Påstanden om skjerpet straff fra statsadvokaten kom fram da tilståelsessaken mot den bedragerisiktede stortingsrepresentanten Mazyar Keshvari fra Rælingen startet i Nedre Romerike tingrett på Lillestrøm fredag.

– Det er svært lite rettspraksis å vise til for stortingsrepresentanter og folkevalgte som begår slike handlinger, uttalte aktor, politiadvokat Susie Bergstrand, i sin innledning.

Hun fortalte at statsadvokaten hadde skjerpet straffepåstanden betydelig fra politiets opprinnelige påstand, som var på fem måneder. Statsadvokaten hevet den til ett år og seks måneders ubetinget fengsel.

– Politiet i sitt straffeforslag vurderte saken opp mot andre bedragerisaker og fulgte vanlig rettspraksis der, men fordi vi står overfor disse spesielle forholdene med en folkevalgt, og det er naturlig å se hen til korrupsjonspraksis, ble straffen skjerpet, sa Bergstrand.

Keshvaris forsvarer, advokat John Christian Elden, sier til NTB at politiets opprinnelig påstand var streng, men rettferdig, men kaller statsadvokatens påstand hinsides.

– Vi ber om at min klient behandles som en hver annen siktet, sa Elden i retten.

Keshvari erklærte seg skyldig etter siktelsen i retten og ga en uforbeholden tilståelse.

– Dette er en av de mest skambelagte dagene i mitt liv, men det er viktig for meg å gjøre opp for meg, sa Keshvari.

Keshvari er siktet for grovt bedrageri ved å ha forledet Stortingets administrasjon til urettmessig å utbetale ham til sammen 450.000 kroner i reiserefusjon.

(©NTB)

Artikkeltags