Fremskyndet oppstart for Toppserien og OBOS-ligaen

FÅR STARTE OPP: LSK Kvinner kan starte med trening 25. mai.

FÅR STARTE OPP: LSK Kvinner kan starte med trening 25. mai. Foto:

Starter opp 14 dager tidligere enn planlagt.

DEL

– Basert på gode erfaringer med oppstart for trening i Eliteserien og etter innspill og ønske fra ligaforeningene og klubbene i både OBOS-ligaen og Toppserien, har vi i dag besluttet at oppstart for fase 2 kan starte 14 dager tidligere enn opprinnelig planlagt.

Det skriver generalsekretær i Norges Fotballforbund, Pål Bjerketvedt, i en pressemelding tirsdag.

Det vil si at klubbene i de nevnte ligaene vil kunne starte med fotballtrening tidligst førstkommende mandag, 25. mai. Dette er selvsagt under forutsetning av at NFFs protokoll for trening følges. For Romerikes del betyr dette at LSK, LSK Kvinner, Strømmen og Ull/Kisa igjen kan starte treningen.

– Vi opplever at klubbene er sterkt motiverte for å komme i gang neste uke og at det jobbes godt og konkret med å klargjøre det som skal til for å kunne sparke i gang, sier generalsekretæren.

– Etterlengtet

En av dem som setter pris på beslutningen, er daglig leder i Toppfotball Kvinner, Hege Jørgensen:

– Det er veldig deilig og etterlengtet at vi endelig kan offentliggjøre en konkret dato for oppstart i Toppserien. Klubbene har gjort en kjempejobb med å gjøre seg klare til å håndtere det krevende smittevernsregimet, og det har gått raskere enn ventet. Det er nok noen som ikke har alt på plass ennå, men det er likevel god tid til seriestart. Vi får en fin oppkjøringsperiode på nesten seks uker, noe som er godt å ta med seg etter lang tid uten kontakttrening, sier hun til forbundets nettsider.

Også kulturminister Abid Raja gleder seg over oppstarten:

– Jeg er veldig glad for at Toppserien for kvinner og OBOS-ligaen nå også snart får starte opp igjen, etter gode erfaringer fra oppstarten av Eliteserien. Jeg har hatt en god dialog med Norges Fotballforbund, og vært tydelig på at også kvinnefotballen må få starte opp innenfor gjeldende smittevernregler. Regjeringen jobber videre med de økonomiske tiltakspakkene for idretten, og har varslet at vi innen 29. mai kommer tilbake med innrettingen på denne. Jeg ivrer for at breddeidretten for barn og unge også skal få åpne opp igjen så snart dette er smittevernfaglig forsvarlig. Jeg forstår godt alle de barn og unge som er utålmodige etter å få starte opp normal aktivitet, og vil gjøre det vi kan for å legge til rette slik at dette kan skje, sier kulturministeren.

Oppstart av kamper i Toppserien og OBOS-ligaen planlegges første uken i juli. Detaljer og justert spilleplan vil bli diskutert med interessegrupperinger og rettighetshavere.


Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags