Gå til sidens hovedinnhold

Han bør ta over etter Espelund!

Vår neste ordfører

Artikkelen er over 5 år gammel

Etter adskillige år i det politiske miljø har jeg gjort meg noen tanker om hvem som bør bli Ullensakers neste ordfører.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

En ordfører har stor innflytelse, ikke i kraft av sin stemme, men av muligheten til å sette saker på dagsorden, både rent formelt ved utarbeidelse av sakskart, og ved å ta initiativ.

For å kunne utøve denne innflytelsen, er det av avgjørende betydning at ordføreren har kunnskap, om nær sagt alle forhold i kommunen, og hva som bør eller kan komme i fremtiden.

Ta initiativ

Det gjelder med andre ord å se mange trekk fremover på sjakkbrettet og kunne vurdere hva som skal til for å få bygget den ønskede skolen, idrettsanlegget en vil ha eller annet. For å få etableringer er det viktig å kunne ta initiativ overfor ledere av større bedrifter, utbyggere og andre politiske- og administrative nivå. Fantasi, smidighet, høftlighet og evne til å omgås, også på toppnivå, er viktig.

Når jeg ser meg om blant de kandidater som stiller til valg, må jeg erkjenne at jeg vanskelig kan se for meg Ap's ordførerkandidat som den som tegner kartet for administrasjonen, som møter ledere for store bedrifter, statsråder, vegsjefer, fylkesmann med videre med klare føringer for hvor Ullensaker vil.

Jeg ser heller ikke at høyres kandidat fullt ut fyller denne trøya. Det dreier seg om å ha solid kunnskaspsbase, både om

"For å få etableringer er det viktig å kunne ta initiativ overfor ledere av større bedrifter, utbyggere og andre politiske- og administrative nivå.

det som har vært og hvor vi skal, og kunne tale Ullensakers sak med seriøsitet og tyngde.

Det dreier seg også om å fremstå med naturlig autoritet uten å være brautende eller stivne i selvgodhet. Det dreier seg også om å kunne ha integritet og selvstendighet i forhold til kommunens administasjon og ikke lene seg på denne i avhengighet, men ha kunnskap og trygghet nok til å være rådmannens like.

Uredd og kunnskapsrik

Fremskrittspartiets Tom Staahle har vist stor evne til å ta settte seg inn i saker og se bildet fremover under ulike forutsetninger. Han er uredd, har god kunnskap om det meste som rører seg i kommunen og vil kunne møte bedriftsledere, administrasjon og toppolitikere uten at vi må være nervøse for tabber.

Store sko å fylle etter Harald Espelund? Ja, men Tom besitter utrolig gjennomføringsevne og arbeidskapaistet samt dyptfølte ønsker om å legge forholdene til rette for alle. Han blir en god mann for små og store.

Kommentarer til denne saken