Gå til sidens hovedinnhold

Fredrik Jullum utgir fengende debut-EP

Innsendt

Etter å ha servert publikum fire deilige indiepop-låter, kommer endelig lørenskogingen Fredrik Jullums debut-EP «Implosion» 19. februar. Den består av seks selvransakende låter om identitet og hvor langt man kan tøye strikken før man imploderer.

Jullum startet å skrive musikk i tenårene, og det som først fungerte som en slags pause fra hverdagens plikter ble fort til en lidenskap. Da en skulderskade satte kjepper i hjulene for en profesjonell golfkarriere, ga det Jullum tid og rom til å satse mer på musikken.

EP'en «Implosion» er på mange måter Fredrik Jullums rundreise i det å finne seg selv og sin egen identitet som ung voksen. I et samfunn med uendelige muligheter, mye press og høye forventninger er det lett å falle inn i et spor man egentlig ikke er komfortabel med. Valg blir tatt for å passe inn, ikke for å følge drømmene sine. Låter som «People Rush», «Passive-Aggressive» og «Frozen» tar et oppgjør med nettopp disse tendensene. Konsekvensen av å hele tiden holde tilbake den man er, gjør at man til slutt imploderer - derav tittelen «Implosion».

- Hvis den du er, din identitet og person, brenner broer og skaper uenigheter og uro, så er det greit. Det er ikke alle steder man passer inn. Det er viktigere å være ærlig med seg selv, og de rundt deg, enn å ikke kunne være seg selv.

Jullum inspireres av det ærlige forholdet han har til folk rundt seg, og tar dette med seg inn i musikken.

Tekstene er pakket inn i alt fra store indierock-inspirerte refrenger til lette pop-viser. Felles for alle låtene er de catchy melodiene og Fredrik Jullums behagelige stemme. Med seg på laget har han Benjamin Giørtz (Kid Astray) som produsent og Cato «Salsa» Thomassen (Cato Salsa Experience, Madrugada, Sivert Høyem) som mentor og mixer, samt Jørgen Apeness (Thea & The Wild, Jimmy Smash, Sauropod) på trommer.

Kommentarer til denne saken