Var best – men venter fortsatt på VM-formen

LSK-backene sto bak kjempemål. Nå skal de være romvenninner i halvannen måned.

Artikkelen er over 5 år gammel

LILLESTRØM: (LSK kvinner – Vålerenga 4-0). Til tross for at de fleste har regnet henne som en av landets beste spillere denne våren, mener Lene Mykjåland hun fortsatt noe mangler.

DEL

Serielederne har full kontroll i LSK-hallen og til tross for at de har vært ganske effektive, ga 3-0 et greit bilde av kampen halvveis.

De siste 45 minuttene ble ikke like målrike, men LSK kvinner kunne fort vunnet med større sifre.

– Det flyter bedre offensivt for oss nå. Det var en helt grei kamp, i alle fall bedre enn den mot Røa (tap 0-1) tirsdag, sier Lene Mykjåland.

Få på trening

Den blide sørlendingen var som vanlig involvert i mye LSK skapte offensivt. Hun scoret selv 2-0, før hun tok rollen som servitør da Anja Sønstevold kontret inn lagets tredje.

Men hun føler fortsatt noe mangler, VM-starten i Canada er 7. juni.

– Det er det siste lille som jeg håper kommer plass til da. Jeg vet ikke helt hva som mangler, men jeg har ikke helt godfølelsen.

Sammen med trener Monica Knudsen så hun laget ta tak i kampen fra start.

– Den første omgangen synes jeg var veldig bra. Vi falt kanskje litt ned etter pause, men jeg er godt fornøyd med både prestasjon og gjennomføring, sier treneren.

Nå skal laget trene i tre uker, så ha tre uker fri, før det blir en ny tre uker lang treningsperiode før høstsesongen med mesterligaspill tar til. Monica Knudsen får dog ikke mange spillere å forholde seg til. De som er igjen skal matches mot gutte- og juniorspillere i LSK.

Kampen

Etter at både Sherida Spitse og Anja Sønstevold hadde gode muligeter tidlig i kampen, vatr det venstreback Marit Sandvei som ga vertene ledelsen.

Etter et drøyt kvarter rullet LSK opp "erkiefienden" fra Oslo. Ballen gikk fra høyre til venstre hvor Marit Sandvei og Victoria Ludvigsen kombinerte fint. Sandvei spilte lagvenninnen gjennom, fulgte opp på returen og satte inn 1-0.

Også LSKs andre mål kom etter fint spill, Denne gang kombinerte Lene Mykjåland og Emilie Haavi med et veggspill. Førstnevnte fant nettmaskene fra svært spiss vinkel.

– Jeg hadde tenkt til å legge inn, men det så ut som keeperen forventet det samme. Dermed var det korte hjørnet helt ledig, smiler Mykjåland.

Det tredje for ettermiddagen kom etter at dommer Birgitta Solberg brukte fordelsparagrafen utmerket og unnlot å blåse offside. Det ga en kontring hvor Mykjåland til slutt spilte gjennom Anja Sønstevold. Hun avsluttet sikkert i det lengste hjørnet.

Back til back

Etter pause dalte LSK i kvalitet og tillot også Vålerenga å komme til et par gode muligheter. En blanding av en god redning av Gudbjörg Gunnarsdottir og god gammeldags griseflaks forhindret sesongens andre baklengs.

I stedet kunne LSK øke med snaut kvarteret igjen av ordinær tid, igjen på en heller fin måte. LSK skapte overtall på venstresiden. Innlegget fra Marit Sandvei fant pannebrasken til Ingrid Moe Wold på bakre stolpe. Headingen fant det lengste hjørnet.

– Det er ikke noe vi har trent mye på, men vi hadde et slikt mål også i fjor. Da var det også jeg som scoret, sier Moe Wold.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags