King sikret norsk 1-0 over Panama

Joshua King jubler for sin 1-0-scoring under landskampen for menn mellom Norge og Panama på Ullevaal Stadion.

Joshua King jubler for sin 1-0-scoring under landskampen for menn mellom Norge og Panama på Ullevaal Stadion. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Joshua Kings scoring på pasning fra keeper Sten Grytebust ga Norge 1-0-seier over VM-klare Panama, men onsdagens kamp var et steg tilbake.

DEL

Norge imponerte stort i sine tre første kamper denne sesongen, men sprudlet ikke i sommervarmen i Oslo og skapte skuffende lite mot en overkommelig motstander.

Lenge kunne Norge iallfall glede seg over strålende utnyttelse av sjansene, men leverte før kampslutt et bidrag til Youtube-kavalkader over grove misser. Ola Kamara burde ha doblet seiersmarginen åtte minutter før slutt, men skjøt etter flott forarbeid fra Alexander Sørloth over tomt mål fra to meters hold.

Uansett tar Norge ferie med fire skalper i beltet så langt i landslagsåret, og tre av lagene som er slått er på vei til VM i Russland.

For Lars Lagerbäcks lag er UEFAs nasjonsliga neste oppgave, og onsdagens kamp var en grei realitetssjekk og påminnelse om at det fortsatt er en jobb å gjøre.

Hysjet

Norge fikk en flott start med scoring før det var spilt fire minutter. Grytebust spilte langt ut, og ballen gikk over to spillere i duell. På en sprett nikket King med seg ballen mellom Román Torres og Erick Davis og dyttet den forbi Panamas møtende keeper Jaime Penedo.

Han feiret ved å holde fingeren for leppene. King har ment seg urettferdig kritisert under samlingen, men han økte til to mål og en assist før han hadde spilt en halv time til sammen i de to kampene mot Island og Panama.

Onsdagens motstander framsto alt annet enn fryktinngytende på Ullevaal, men de som ventet en norsk sjanse- og målfest ble skuffet. Verken King eller lagkameratene greide å skape særlig mer i første omgang.

Omgangens eneste andre sjanse sto gjestene for. Midtstopper Fidel Escobar skjøt knallhardt på et frispark fra 20 meter i det 18. minutt. Skuddet gikk gjennom muren, men ganske rett på Grytebust, som bokset ut.

Panamas spillere virket redde for skader rett før de skal til VM, og reagerte med irritasjon etter tøffe dueller. King mente seg på sin side snytt for straffe i en duell med gjestenes kaptein Román Torres, men tilsynelatende ikke med større rett.

Bølge

Det ble en ganske slapp omgang for Norge, som ikke greide å følge opp de sterke prestasjonene fra årets tre første landskamper. Kristoffer Ajer, som har vært så god i sine første kamper, hadde også et unødvendig balltap i eget felt, men vant ballen tilbake før Panama greide å utnytte glippen.

Lagerbäck gjorde tre bytter ved pause og sa nok også non ord i garderoben. Det holdt på å bli tidlig norsk scoring også i 2. omgang, men Tore Reginiussens nikk ved lengste stolpe på hjørnespark fra høyre ble reddet av Penedo.

Så dabbet det av igjen, og Norge skapte ikke noe som helst.

«Bølgen» er ofte et tegn på at publikum kjeder seg, og sjelden har den gått så mange ganger rundt en så glissent besatt arena som vel halvveis i 2. omgang på Ullevaal onsdag.

Like etter hadde Panama en kjempesjanse til utligning, ved tre innbyttere. Høyreback Michael Murillo kom fram i feltet og la ut til Ismael Díaz. Birger Meling kastet seg og fikk så vidt blokkert skuddet. Ballen gikk til Gabriel Torres, som skjøt utenfor.

De ti siste minuttene hadde Norge store sjanser til å øke, den største ved to innbyttere. Kamara glemmer nok ikke missen raskere enn han glemmer sitt hattrick sist han spilte på Ullevaal.

Rett før slutt fikk Ghayas Zahid sin landslagsdebut, som den 12. og siste innbytter for de to lagene.

(©NTB)

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags