King-erstatter Maars Johnsen reddet Norge, 2-0-seier over Færøyene

Torshavn, Færøyene 20190610.
Bjørn Maars Johnsen (midt i bildet) gir Norge ledelsen 0-1 under EM-kvalifiseringskampen mellom Færøyene og Norge i Torshavn.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Torshavn, Færøyene 20190610. Bjørn Maars Johnsen (midt i bildet) gir Norge ledelsen 0-1 under EM-kvalifiseringskampen mellom Færøyene og Norge i Torshavn. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto:

Av

Bjørn Maars Johnsen fikk Norge ut av knipa på Færøyene på vei til 2-0-seier i EM-kvalkampen i fotball. Han scoret to ganger i 2.-omgangen.

DEL

Johnsen spilte fra start fordi Joshua King ikke liker kunstgress og var mørbanket etter Romania-kampen (2-2) fredag. Like etter pause brukte 1.95-mannen høyden og headet inn 0-1 på pasning fra Ole Selnæs, og det var noe et rustent Norge trengte.

Noen minutter før slutt utnyttet så Johnsen en keepertabbe og ordnet 0-2. Innlegget i forkant sto Omar Elabdellaoui for.

Johnsen har vært poengplukker i tre av fire kamper for Norge i år. Han skaffet straffesparket King scoret på i 1-2-tapet borte mot Spania. Noen dager senere ordnet Johnsen 1-0-målet i 3-3-kampen hjemme mot Sverige.

Han scoret også borte mot Slovenia (1-1) i november i fjor.

Resultatet mandag kom mot et lag helt nede på 149.-plassen på FIFA-rankingen. Etter 75 minutter så hele stadion ballen inne til 1-1, men Færøyene traff innsiden av stolpen. Returen skar heldigvis for Norge unna støvlene til en hjemmespiller.

Tøft

Tross seieren foran 3083 tilskuere i Tórshavn, skal svært mye slå til om dette norske laget kommer inn på topp-to i gruppen og avanserer til EM.

Mandag var det 6929 dager siden et norsk A-landslag sist spilte i et internasjonalt mesterskap. Det var 0-0-kampen mot Slovenia i 2000-EM.

Norge har en ekstra EM-sjanse gjennom UEFAs nasjonsliga. I sluttspillet på Norges nivå går vinneren til europamesterskapet neste år. For Norges del ser det ut som semifinalen går mot Serbia, og det er tøff motstand om serberne får samlet sine beste folk og drar i samme retning.

Heldig

Det var en svært tam førsteomgang av Norge, og den var full av svake pasninger og avslutninger. Færøyene hadde de beste mulighetene den første halvtimen. To-tre ganger kom vertene til meget bra sjanser etter innlegg fra Norges venstreside.

Avslutningene var ikke gode nok. Det kan vikarkeeper André Hansen være glad for.

Johnsen var nærmest mål for Norge med en god heading etter et innlegg fra Martin Ødegaard. Keeper Teitur Gestsson kom seg raskt ned og fikk videresendt ballen ut til corner.

HØR PODKAST MED LSK-SUPPORTER TRYM HOGNER HER:

Overtok

Etter pause var Norge det beste laget uten å vasse i sjanser eller imponere særlig. Færøyene ble ingen «walkover» og hadde muligheter også i 2.-omgangen.

Dette er de gjenstående norske kampene i kvalifiseringen:

5. september: Malta (h)

8. september: Sverige (b)

12. oktober: Spania (h)

15. oktober: Romania (b)

15. november: Færøyene (h)

18. november: Malta (b)

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags