LSK fikk Odd-hjelp

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Sjelden borteseier for Odd, Start i trøbbel.

DEL

Elbasan Rashani ble matchvinner da Odd slo Start 1-0 i Eliteserien i fotball mandag. Seieren var telemarkingenes første på bortebane siden i april.

Odd hadde ikke tatt tre poeng på bortebane siden Molde ble slått 29. april, men mandag kom seieren i Kristiansand. Den løftet laget mannskapet til Dag-Eilev Fagermo til niendeplass på tabellen.

Start hadde på sin side kun tapt to av sju kamper under Kjetil Rekdals ledelse før møtet med Odd. Med seier ville sørlendingene klatret opp på kvalikplass, men i stedet er det fortsatt bare Sandefjord som dårligere plassert på tabellen.

Trøsten er at det skiller kun tre poeng opp til Lillestrøm på trygg grunn.

Tidlig scoring

Gjestene fikk en pangstart på den viktige kampen i Kristiansand. Mindre enn tre minutter var spilt da Martin Broberg forlenget et innlegg fra Espen Ruud til Elbasan Rashani. Mot et passivt Start-forsvar kunne Rashani styre Odd i ledelsen med hodet.

Rashani var tilbake i Odd-laget etter å ha hatt karantene mot Bodø/Glimt. 25-åringen brukte ikke lang tid på å markere seg.

Verre kunne det knapt startet for et Start-lag i poengnød, men mannskapet til Kjetil Rekdal reiste seg spillemessig utover i omgangen. Etter hvert ble Odd spilt dype og trykket mot bortelagets mål ble stort.

Det spillemessige overtaket resulterte samtidig i få virkelig store målsjanser.

I form

Store sjanser var det heller ikke flust av etter pause. Odd forsøkte å dra ned tempoen i kampen, mens hjemmlelaget trøblet veldig med samhandlingen og særlig presisjonen offensivt.

Odd-forsvaret hadde veldig lenge få problemer med å rydde unna de ballene som ble lempet inn i feltet foran keeper Sondre Rossbach.

Selv ikke de åtte tilleggsminuttene som ble lagt til som følge av flere skadeavbrekk ga hjemmepublikummet noe å juble over, men det var nære. Først fikk midtstopper Damion Low til en strålende heading på hjørnespark, og redningen fra keeper Rossbach var også meget god.

På det påfølgende hjørnesparket fikk samme Rossbach kloa i ballen rett før den passerte målstreken etter kaos i feltet.

Odd er dermed uten tap på sine fem siste kamper, og synes for alvor å ha funnet formen etter ferien.

(©NTB)

Artikkeltags