I Skedsmohallen blinker lysene i rosa, grønt, gult og blått mens elektronisk housemusikk dundrer ut fra høyttalerne. Det er ikke kamp om plassen foran scenen, men de som er der danser og synger med på låtene. Helt innerst til høyre er det gjerdet inn et eget VIP-område kun for dem som er over 20. Ifølge festivalsjef Daniel Hamnes var det stor pågang for disse billettene.
– Vi valgte å åpne opp for flere billetter for dem som er 20+. Det er jo de som virkelig kjøper billetter, og det er her trykket kommer fra, sier Hamnes.
Hever gjennomsnittsalderen
Til tross for at FORZA satser på en målgruppe i alderen 18–35 år har Stian Ellingsen (41) fra Frogner gledet seg lenge til festivalen. Han forhåndskjøpte billetter lang tid i forveien, men fikk med seg selskap i siste liten.
– Vi er med som støttekontakter for Stian, ler lillebror Thomas Ellingsen (31) og Kai Vestby (30) som også er fra Frogner.
Selv om de er et par år eldre enn gjennomsnittet av gjestene tenker de ikke noe særlig over alder. Fulle 18-åringer bryr de seg heller ikke noe om.
– Jeg drar jo ikke akkurat snittalderen ned, men man er ikke eldre enn man føler seg. Dette er min type musikk, og det er derfor jeg er her, sier Stian Ellingsen.
– Det er jo ikke så mye folk her så vi har ikke irritert oss over noen fulle ungdommer enda, men det kan hende vi gjør det litt senere i kveld, sier Vestby.
– Ikke verdt pengene
For mye folk var det nemlig ikke rundt 20:30 til tross for den svenske DJ-duoen Nauses tapre forsøk på å få opp stemningen i hallen fra scenen.
– Jeg har hatt ganske høye forventninger til i kveld så det er litt kjipt at det er så få folk her. Akkurat nå føles ikke de 1.090 kronene verdt det, sier Ellingsen.
Mennene håper det kommer flere folk utover kvelden, slik at stemningen tar seg opp. De tror ikke et mindre lokale hadde hjulpet, det er rett og slett flere folk som må til for at en festival skal bli bra. Uansett synes de at arrangørene har gjort en god jobb med å booke artister, og utelukker ikke å ta turen til neste år dersom det blir ny festival.
– Det er jo bra artister, og vi liker å støtte opp om det lokale, sier Ellingsen som også var på Nebbenfestivalen tidligere i sommer.
Bekymrer seg ikke
Festivalsjef Daniel Hamnes er ikke bekymret for at det var spedt med publikum de første timene.
– Det er mange over 20 og de er godt vant med festivaler, så derfor bruker de også lengre tid på vors, sier han.
Tidligere på dagen fortalte Hamnes at målet var å runde 2000 gjester i løpet av dagen. Klokka 22 var det et sted mellom 1.000–1.500 mennesker, ifølge festivalsjefen.
– Det kommer fortsatt folk nå som for eksempel vil se Broiler, men tallet er en god pekepinn på hvordan morgendagen blir, sier han.