Forsvaret har mottatt flere varsler

Rena  20171024.
Norske  soldater i kamuflasje uniform og med våpen  på øvningsfeltet ved Rena militærleir.  Bak soldatene står en CV90 stridsvogn.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Rena 20171024. Norske soldater i kamuflasje uniform og med våpen på øvningsfeltet ved Rena militærleir. Bak soldatene står en CV90 stridsvogn. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Forsvaret har mottatt flere varsler om seksuell trakassering etter at forsvarssjefen oppfordret til å si fra.

DEL

– Vi har fått inn flere nye varsler det siste døgnet om tilfeller av seksuell trakassering i Forsvaret. Folk har valgt å følge forsvarssjefens oppfordring om å si fra, og det synes vi er bra, sier oberst Trond Nilsen til Dagbladet.

24 kvinner og 20 menn i Forsvaret sier i en spørreundersøkelse, som ble offentliggjort tirsdag, at de har blitt voldtatt i løpet av det siste året. Ytterligere 123 sier de har blitt forsøkt voldtatt. Undersøkelsen ble gjort blant 8.800 ansatte og vernepliktige i oktober i fjor. Bare to av sakene har blitt anmeldt til politiet.

Forsvaret jobber fortsatt med å analysere dataene fra undersøkelsen. Det er foreløpig ikke kjent hvilken av de 14 våpengrenene og driftsenhetene i Forsvaret som har størst problemer. Forsvaret sier til Dagbladet at de vil offentliggjøre tallgrunnlaget på den enkelte driftsenhet så lenge dette ikke går på bekostning av anonymiteten til de som har svart.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken