Mandag ble det åpnet for arrangementer med inntil 200 personer, og allerede til helga slår kulturskolen til med fire forestillinger av musikalen «Robin Hood».

– Vi blir de første som skal vise noe i Ullensaker kulturhus, sier Astrid Moseng ved Ullensaker kulturskole.

Premieren er på lørdag klokka 13, og forestillingen spilles også klokka 17, og til samme tider søndag.

Moseng opplyser at de har laget en regi som gir rom for en meters avstand og sikret at elever som tar på hverandre tilhører samme kohort. Kulturskolen har øvd på stykket i ukevis, men alle øvingene har vært utendørs. Fra og med mandag ble restriksjonene for kulturskoler myket opp, så det siste, intensive uka har de kunnet øve litt mer som normalt.

25 av kulturskolens elever er med i stykket og det er kulturskolens eget band som står for musikken.

Historien bør være kjent for de fleste. Vi skal tilbake til England i korstog-tida. Da Kong Rikard forlot England for å reise på korstog til Østerrike, var det hans bror Prins Johan som midlertidig overtok tronen. Johan og hans høyre hånd Sheriffen av Nottingham styrer landet med hard hånd, og skaper stor splittelse mellom saxerne og normannerne. Det er kun én person som er tøff nok til å ta opp kampen, og stå opp for de svakeste i samfunnet: Robin av Locksley. Robin, Lille-John, Broder Tuck og enda flere lovløse Saxere bestemmer seg for å ta fra de rike og gi til de fattige. En livsfarlig fordelingspolitikk. Det er duket for en god dose scenekamp, masse humor og en smule romantikk.