Nordmenns villeste forsikringskrav

MYE RART: Hvert år får norske forsikringselskaper noen severdige krav fra norske kunder. Mye handler om kropp.

MYE RART: Hvert år får norske forsikringselskaper noen severdige krav fra norske kunder. Mye handler om kropp. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Dødsfall, sexproblemer og overdreven onani preger årets rareste forsikringskrav fra norske turister.

DEL

[SIDE3:] Juli er over for denne gang, noe som for mange av oss også betyr at sommerferien er over for i år. Borte er drinker til lunsjen, late dager på stranden og en god bok i regnet/solen.

Og like sikkert som at du må levere selvangivelse, får norske forsikringsselskap inn noen mildt sagt merkelige krav hvert eneste år.

Side3 har tatt en litt sjekk hos de forskjellige forsikringsselskapene for å høre hva nordmenn ønsker å få tilbake på forsikringen.

DEKKER REISEFORSIKRINGEN GRAVIDITET?

Pressekontakt i Tryg forsikring, Arvid Steen, sier at de også i år har fått noen spesielle krav mellom hendene. Han opplyser til Side3 at det årlig dukker opp saker der apekatter stjeler verdisaker fra nordmenn på tur i Afrika.

- Vi får meldinger om «kleptomane apekatter» hvert eneste år.

Her er noen av Tryg kunders krav denne sommeren:

- Eldre kvinne satte fast «sine edlere deler» i glidelåsen. Forsikringen dekket legeutgiften.

- Ung kvinne på kameltur i Egypt skulle klappe den som takk. Kamelen glefset til og tygget i stykker kameraet. Skaden ble dekket av reiseforsikringen.

- Uheldig jente glemte p-piller før besøk hos kjæresten i Canada. Hun lurte på om reiseforsikringen dekket legebesøk og nye p-piller. Det gjør den ikke. Hun lurte da på om forsikringen dekket konsekvensene av en uønsket graviditet. Det gjør den heller ikke.

- En eldre mann i USA fikk ordnet en lege til hotellet som stilte diagnosen bronkitt/forkjølelse. Kunden syntes det var dyrt med 3500, men følte ikke han hadde noe annet valg enn å betale. Først når han kom hjem så han at summen var i dollar og følte seg utnyttet. Forsikringen dekket summen.

- En dame hadde skaffet seg «hellig vann» fra en kilde i Midt-Østen. Kofferten forsvant, og hun krevde ny reise for å fylle opp med nytt vann. Reiseforsikringen dekket tapet av koffert, men ikke jakten på nytt, «hellig vann».

LA DØD BESTEFAR I SKIBOKSEN - SÅ BLE BILEN STJÅLET

Vidar Dalsbø Korsberg i DNB Forsikring sier til Side3 at også de hvert år får noen krav som skiller seg ut fra mengden.

- Et eksempel kunne vært hentet ut fra 1980-talls klassikern «Weekend at Bernies», men tragisk nok er dette historier fra virkeligheten som viser hvor desperat noen kan bli når de ikke har reiseforsikring. En familie reiste på langtur uten reiseforsikring. Et eldre familiemedlem døde, men ettersom de dro uten reiseforsikring måtte de betale hjemtransporten av den døde selv. Kistetransport viste seg å være kostbart, og dermed bestemte familien seg for å smugle liket i rullestol (påkledd). De kom seg utrolig nok igjennom passkontroll, men ble oppdaget når de kom om bord i flyet. Familien måtte til slutt betale for hjemsendelse av kisten av egen lomme.

- Det gikk ikke bedre post mortem for bestefaren som døde på hyttetur. Om det var kostnadene eller andre årsaker som gjorde at familien plasserte han i skiboksen skal være uvisst. Men det er på det rene at han ble transportert i en skiboks når familien skulle returnere til byen. På et fergeleie var familien uoppmerksom og bilen ble stjålet – inkludert skiboks og innhold.

Korsberg skriver til Side3 at en annen utfordring hvert år, er nordmenn som forsøker å få dekket legebehandling eller skjønnhetsoperasjoner på reiseforsikringen. Silikonpupper, tannbehandlinger eller neseoperasjoner er gjengangere.

UNG MANN ONANERTE PÅ SEG SKADE

En spesiell sak fra året som har gått omhandler en ung mann som havnet på sykehus på Kypros. Årsaken skyldtes sårhet på penis. Hvordan skadene ble til ville ikke mannen oppgi, men legerapporten avdekket imidlertid at han hadde påført seg selv skadene gjennom å ha onanert for mye. Legeoppholdet ble i dette tilfelle dekket under tvil.

DNB forsikring kan også fortelle om en optimistisk svenske som kom med et krav etter å ha smadret sitt eget hotellrom i fylla. Dette ble ikke dekket fordi han helt og holdent var skyld i skaden selv.

Kommunikasjonsrådgiveren sier at mange reisende nordmenn har store forventinger til et aktivt sexliv på ferie. Uheldigvis går ikke alltid ting som planlagt.

- Et ungt par i 20-åra var på bryllupsreise da kvinnen fikk en urinveisinfeksjon. De tok deretter kontakt med forsikringsselskapet og ønsket å få erstatning slik at de kunne foreta en ny bryllupsreise - da turens hensikt etter deres mening falt bort.

- Vi har også fått inn en sak der kunden mente at bryllupsreisen ble ødelagt da kona hadde mensen. Slike saker dekkes naturligvis ikke av reiseforsikringen, skriver Korsberg til Side3.

Som oftest lønner det seg dog med reiseforsikring. Spesielt dersom du blir utsatt for tyveri.

- En nordmann i 30-åra dro til Rio De Janeiro for å spille inn pornofilm. Der ble han frastjålet en pose med sexleketøy. Mannen tok kontakt med DNB Skadeforsikring. Vedkommende fikk erstattet innholdet i posen ut fra at det var tyveri av reisegods.

MISTET BAGASJEN, KREVDE OSTEPOP

Kommunikasjonsjef Bjarne Rystad skriver til Side3 at underlige reiseforsikringkrav kommer inn hele året. Av nyere dato kan Rystad fortelle om en mann som mistet bagasjen.

- Vi fikk nettopp inn en skademelding angående skade på reisegods. Kunden hadde vært på ferie i USA der han hadde fisket. Han hadde fått en god fangst som han ville ha med hjem. Mannen hadde fryst og pakket fisken ned i kofferten som han sendte med innsjekket bagasje. Uheldigvis for kunden ble bagasjen hans forsinket i flere døgn på hjemreisen, og dermed hadde fisken smeltet og var blitt ødelagt, skriver Rystad.

- Han ønsket å få penger for den ødelagte fisken, noe han ikke fikk, legger kommunikasjonsjefen til.

- I sommer fikk vi også et krav som omhandlet forsinket bagasje på utreise. Kunden hadde oppført ostepop med i kravet for nødvendig klær og utstyr. Kunden fikk dette dekket (samt noe klær), forteller Rystad.

Les flere saker fra Nettavisen her!

Artikkeltags