(Nettavisen): Denne helgen kan over én million Canal Digital-kunder miste alle TV 2-kanalene. Partene forhandler nå på overtid. Blir ikke de enige, kan konsekvensen være at TV 2s kanaler blir utilgjengelige for Canal Digitals kunder.

Det betyr at du har rett på prisavslag på ditt Canal Digital-abonnement. I tillegg har du rett på si opp abonnementet.

Alt avhenger av hvor viktige kanalene var for deg da du inngikk avtalen, og om du får fått ekstra kostnader for å se på kanalen på nettet, skriver Forbrukerrådet.

Kan få dekket ekstrautgifter

 

– TV 2 tilbyr gratis adgang til nettjenesten TV 2 Sumo for alle Canal-Digital-kunder. Det er en god løsning for de aller fleste. Men for dem som ikke har bredbånd, eller får ekstrautgifter på grunn av kostbar datatrafikk, vi man kunne kreve ekstrautgiftene dekket av Canal Digital, uttaler leder for Forbrukerdialog Pia Cecilie Høst.

Retten til kompensasjon står i vilkårene du har som kunde hos Canal Digital.

Får du ekstrautgifter så klag til Canal Digital når striden er over. Kommer du ingen vei kan du klage til Brukerklagenemnda for elektroniske tjenester. De kan komme med vedtak i saker som gjelder levering av TV-tjenester, råder Forbrukerrådet.

Gir prisavslag

 

Canal Digital bekrefter at de vil gi prisavslag dersom forhandlingene bryter sammen.

– Det viktigste for oss er å få på plass en avtale, men om det ikke går i boks, så er det helt klart at kundene våre ikke skal betale full pris for abonnementet sitt, sier Tormod Sandstø, kommunikasjonsdirektør i Canal Digital, til Nettavisen.

Han kan ikke si noe mer om de pågående forhandlingene mellom Canal Digital og TV 2. Opprinnelig hadde partene frist til midnatt torsdag, men forhandlingene fortsetter ut fredag.