Apollo kansellerer chartermål i Tyrkia – 500 rammet

Av

Kundene raser over at Apollo må sløyfe årets chartertur til Tyrkia.

DEL

(Nettavisen): En av Nordens ledende reisearrangører Apollo dropper årets chartertur til Tyrkia.

– I fjor merket vi en sakte økende interesse for landet, men dessverre viste etterspørselen seg ikke å være høy nok til å kunne gjennomføre en charter, sier markedssjef Tonje Løkaas Fossum hos Apollo.

Turen skulle gå til Alanya, som går for å være en av Tyrkias største feriebyer. Nå må i underkant av 500 personer finne seg et annet sted å reise.

Nå raser også en rekke kunder mot Apollo i sosiale medier.

– De kansellere en reise i august, fordi de har for få bookinger 2.april? Dette er så useriøst at jeg aldri igjen kommer til å bruke dere igjen, tordner en skuffet kunde på Apollos Facebook-side.

Se flere reaksjoner lenger nede i saken.

Økt konkurranse fra andre land

På 2000-tallet seilte Tyrkia opp til å bli en feriefavoritt for nordmenn. Så kom kuppforsøket mot president Recep Tayyip Erdoğan i 2016 og politiske uroligheter, som skremte vekk turistene.

- Jeg tror fortsatt at interessen for Tyrkia er stigende, men at det tar litt lengre tid enn hva vi forventet. Politisk urolighet kan være en årsak, det at det kommer andre «nye» spennende land, som også konkurrerer veldig sterkt på pris og prisnivå i landet kan være en annen, fortsetter Løkaas Fossum.

Det er turistdestinasjoner som Hellas og Albania som nå overtar for Tyrkia.

Fortsatt Tyrkia-muligheter

Men Tyrkia er fortsatt ikke helt ute av Apollos tilbud.

- Foruten å tilby ferdige pakker med fly og hotell, tilbyr Apollo også reiser til hele verden, som du kan pakke på egenhånd. Det betyr at du kan velge akkurat det flyselskap du vil, til den dagen og den tiden du vil, og så har vi tilgang til tusenvis av hoteller, forteller markedssjefen.

I motsetning til med charter så er det da ikke reiseledere på plass på reisemålet.

- Trodde det var spam

Det er flere skuffede Apollo-kunder å spore i sosiale medier.

- Takk Apollo for den fantastiske mailen jeg fikk i dag som først så ut som spam. Kansellert tur! Dårligste kundeservicen fikk jeg også! Takket være TUI får vi en mye finere tur, skriver en i et innlegg på Apollos Facebookside.

En annen karakteriserer kanselleringen som lavmål.

- Etter å ha brukt uker på å finne den perfekte sommerferie, så velger dere plutselig å kansellere reisen? Noe så vanvittig useriøst. Også er dere så utrolig generøse at dere gir hele 500 kroner per person i avslag om vi bestiller en ny via dere som kompensasjon. Veldig bra når stort sett alt av interesse allerede er booket eller doblet i pris, skriver en annen.

Konkurrenten kansellerer ikke

Konkurrenten Ving har derimot ingen planer om å droppe turer til Tyrkia.

- Vi har ingen planer om å kansellere noe til Tyrkia. Så langt er salget opp 33 prosent mot i fjor, og forrige uke økte salget med 64 prosent. Så her er Tyrkia on track, forteller informasjonssjef Siri Røhr-Staff hos Ving.

Reisevaner anno 2019

På begynnelsen av året sendte også Ticket ut en pressemelding om hvor nordmenn vil reise i 2019. Her kom det frem at nordmenns reisevaner ville endrer seg noe i forhold til hvor vi reiser.

Selv om det fortsatt er de trygge klassikerne som gjelder, så er det stadig flere som ønsker å oppleve nye steder og land.

- Også i 2019 er Spania det mest populære ferielandet mens Thailand virkelig bekrefter sin posisjon som helårsreisemål. For sommeren er det Bangkok som topper listen, etterfulgt av Kreta og Mallorca. Det viser en trendspaning foran reiseåret 2019 fra Ticket Feriereiser, heter det i pressemeldingen.

Videre kom det frem at bestillinger til land som Thailand, Vietnam, Filippinene og Indonesia ville øke mye i 2019.

- Når flere reisemål frister færre så er det spennende at eksotiske og opplevelsesintensive reisemål går motsatt vei og øker i antall bestillinger – reisemål der man møter landet og kulturen på en helt annen måte, skriver Ticket i pressemeldingen.

Her kom det også frem at bestillingene til Tyrkia økte kraftig i fjor etter flere år med nedgang.

Artikkeltags