(Nettavisen): For kort tid siden lanserte Coca-Cola de nye smale og høyere brusboksene, men det kan bli dyrt å la seg friste av nyheten.

På Coop Prix på Sinsen, Oslo, viser det seg at det er stor prisforskjell på brusboksene, selv om innholdet er helt likt. Den «gamle» boksen koster 16,90 kroner, mot den «nye» som er priset til 22,90 kroner. Begge er 0,33 liters bokser.

Etter at Coop Norge ble oppmerksom på feilen torsdag, endres nå prisen.

Tidligere har Coca-Cola meldt at det er de høye brusboksene som hovedsakelig skal selges i kiosk og butikk. De klassiske boksene skal fortsatt være på markedet, men vil kun bli solgt som flerforpakninger.

Men dette er ikke årsaken til den store prisforskjellen.

- Prisene varierer og det er utsalgsstedene som setter prisene, sier Per Hynne, kommunikasjonsdirektør i Coca-Cola Norge, til Side2.

Coop Prix endrer pris

 

Coop Norge bekrefter at det har vært en prisfeil på brusboksen torsdag. Feilen skal allerede være rettet opp.

- Det skal ikke være en forskjell. Den vanlige boksen og den tynne skal ha samme utprs. Dessverre har det vært en glipp i tre av kjedene, så den tynne varianten har kostet fem kroner mer. Hos de andre kjedene har det vært riktig, sier Harald Kristiansen, kommunikasjonssjef i Coop Norge til Side2.

Han understreker at prisen er blitt rettet opp og at det nå er lik pris på alt.

- Sånt kan skje når man endrer pris hver eneste dag. Heldigvis har vi kunder og ansatte som blir oppmerksom på sånt og sier fra.