Vil bli Norges nye bakemester

VIL TIL TOPPS: Knut Olav Knutsen (32) fra Nittedal er klar for å kjempe om tittelen som Norges beste amatørbaker, før sesongpremieren på «Hele Norge baker» på TV3 søndag.

VIL TIL TOPPS: Knut Olav Knutsen (32) fra Nittedal er klar for å kjempe om tittelen som Norges beste amatørbaker, før sesongpremieren på «Hele Norge baker» på TV3 søndag. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Knut Olav Knutsen (32) fra Nittedal skal kjempe om å bli Norges beste amatørbaker.

DEL

– Premierenervene er absolutt tilstede, det er litt kriblinger i magen, innrømmer Knut Olav Knutsen (32) fra Nittedal før sesongpremieren på «Hele Norge baker».

Knutsen er plukket ut som en av tolv amatørbakere, åtte kvinner og fire menn, som skal kjempe om tittelen som Norges beste amatørbaker.

Slapper av på kjøkkenet

32-åringen, som til daglig jobber som resepsjonist i Rubicon TV, har alltid vært fascinert av kaker, og har bakt siden han var liten gutt.

– Mitt aller første barndomsminne har jeg fra da jeg var på kjøkkenet sammen med mormor som bakte.

Siden den gang har det blitt mange kaker og ferske bakverk på nittedølen.

– Det er på kjøkkenet jeg slapper best av, det er der jeg har min alenetid på kveldene, forteller han.

Gulrotkake er favoritten

Ektemannen Tommy Knutsen er glad i kaker og smaker gjerne, men har etterhvert blitt bekymret for at all den gode baksten vil slå ut på vekta.

Det samme har parets naboer, som til stadighet får servert Knut Olavs bakverk.

– Nå har de begynt å spørre om det ikke også bør følge med en treningsplan til alle kakene, ler han.

Hans egen favoritt er kanelsnurrer, og gulrotkake, som er den de fleste etterspør.

– Gulrotkake er enkel å bake og smaker alltid godt.

Det er også gulrotkake han skal bake til kveldens premierefest, men da trukket i marsipan, oransj sådan.

Gammelt hus

Knut Olav og ektemannen Tommy bor på Åneby, i et hus fra 1900-tallet. Paret har vært sammen i 13 år og giftet seg i 2007. Schæferhunden Kimo (8) er også en del av den lille familien.

Ved siden av interessen for baking, er oppussing av det gamle huset de flyttet inn i for fire år siden, noe som tar mye av parets fritid. Målet er å sette huset tilbake til gammel stand.

– Vi gjør det meste selv og hadde ikke mye erfaring da vi begynte med oppussingsprosjektet. Men jeg sier som Pippi: «Det har jeg aldri gjort før? så det kan jeg helt sikkert», sier den glade bakeren.

Knut Olav skriver om både bakeinteressen og oppussingsprosjektet i bloggen Hr. Knutsen, som du kan lese her.

Vil vinne

Knut Olav Knutsen er klar på at målet med deltakelsen i bakekonkurransen, er å gå helt til topps.

– Ja, man stiller vel ikke opp på dette hvis man ikke ønsker å vinne?

Samtidig innfømmer han at at konkurransegenet ikke var like tilstede som det han trodde på forhånd, og han er full av lovord om de andre deltakerne i årets sesong.

– Det er en veldig bra gjeng, vi har blitt veldig sammensveiset og føler en spesiell tilhørighet, sier han.

Hvordan det går i konkurransen får vi vite i løpet av de påfølgende søndagene på TV3. Men selv om innspillingen nå er over, er det ikke slutt på baking for Knut Olavs del.

– Drømmen min var engang å bli konditor. Kanskje det faktisk blir noe av etterhvert, sier amatørbakeren drømmende.

Sesongpremiere

Søndag har andre sesong av TV-serien «Hele Norge baker» sesongpremiere.

De 12 deltakerne i årets sesong skal under tidspress lage den perfekte gjærdeigen, den beste glasuren og bake alt fra klassiske sjokoladekaker og ostekaker, til å lage desserter og avansert konditori.

Hver uke må den som ikke holder mål forlate konkurransen, for bare én kan kåres til årets beste baker. Vinneren av «Hele Norge baker» får gi ut sine oppskrifter i en egen bakebok og vinner kjøkkenutstyr til en verdi av 125.000 kroner.

Også i år er det konditor Pascal Dupuy og Åpent bakeri-gründer Øyvind Lofthus som er dommere, mens Line Verdal er programleder.

«Hele Norge baker» har sesongpremiere på TV3 søndag kl. 20.

Artikkeltags