– Det gikk ikke lenger. Det ble økonomisk nødvendig for meg å stenge konditoriet. Jeg tok ikke ut lønn på to år, forteller Anne Brith Davidsen.

Alenemor til fire barn

I 2013 kom Anne Brith helt til finalen i TV3- programmet «Hele Norge baker», men ble slått på målstreken av Ida Gran-Jansen. Da programmet var over, startet Anne Brith sitt eget konditori på Sørumsand, som fikk navnet Villa Perlesukker.

– Jeg hadde allerede en bakeblogg med det navnet, og jeg hadde sånn tro på konseptet, forteller hun.

Men etter to år er det altså over.

– Da mine seks ansatte hadde fått lønn, var det ikke noe igjen til meg. Som alenemor til fire barn har det ikke vært lett, og jeg har ikke hatt en mann å lene meg til, sier Anne Brith.

Byttet navn

Men bloggen lever videre i beste velgående. Den har bare byttet navn.

– I april kjøpe jeg domene annebrith.no og ble en del av United Bloggers. Det føles godt å ha et team i ryggen, og det gir bedre resultater. Jeg har en av Norges mest besøkte blogger i dag, og ligger på topp 20-lista med 10.000 unike brukere hver dag, sier hun.

Hun har også 42.000 følgere på Instagram og 22.000 på Facebook.

Kan leve av bloggen

Anne Brith har ingen planer om å flytte fra Sørumsand. Her går barna på skole, her har de vennene sine. Anne Brith også.

– Jeg trives kjempegodt! Nå lever jeg 100 prosent av bloggen min, som ikke lenger bare er en ren bakeblogg – men en blogg om så mye mer. Men jeg skal ikke slutte å bake, og jeg legger fortsatt ut oppskrifter på bloggen min. Jeg tar bare ikke lenger imot bakebestillinger, sier hun.

–Men det er vel fortsatt noen som vil at du skal bake for dem?

– Ja, det kan du tro! Folk kom jo kjørende helt fra Røros for å hente kaker hos meg. Nå henviser jeg de som vil bestille kaker videre til noen jeg vet er flinke. Så får vi se hva framtida bringer, sier hun.