Gå til sidens hovedinnhold

Folk står i kø for å tilby husrom: – Vi åpner gjerne hjemmet vårt

En rekke godhjertede mennesker tilbyr husrom for de evakuerte i Gjerdrum. Mari i Fet og og Carl Ronny i Nes er bare to av mange.

«Vi har mulighet til å huse en familie for en periode, da vi har 50 kvadratmeter over garasjen med fire senger, babyseng og sovesofa (ett rom). Toalett og kjøkken må deles med oss. Gård med ulike dyr, mulighet for å huse noen flere, har også noe barnetøy (mest opp til tre år)».

Slik lyder Mari Jacobsens melding på «Jordskredet her: Gjerdrum – kriserespons» på Facebook. Svært mange har der vist at de har både hjerterom og husrom.

– Vant med naturkatastrofer

– Mannen min, Thor, som kommer fra Island, er vant med naturkatastrofer, og vi åpner gjerne opp hjemmet vårt. Amanda ønsker også noen barn å leke med og vil dele klær og leker, sier Mari.

Familien Lyngmo Jacobsen bor i Gan i Fet, og dette er også en dyrevennlig familie med både hester og mindre dyr.

– Hunden Maika er glad i små hunder, og katten vår er enig i forhold til størrelse. Stallen er full, men utegang kan være mulig. Endene våre er bare ute på lufting, har egentlig innekarantene.

Mari legger til at familien holder på å etablere et tilbud for barn og unge som trenger et annerledes tilbud for læring og livskvalitet.

– Vi jobber med å bli Inn på tunet-godkjent under navnet Trivselsgården By Nordre, sier hun.

Nå vil familien gjøre alt for at rasofre skal trives hjemme hos dem i Gan.

Tilbyr tre soverom

Carl Ronny Olsen fra Neskollen er en annen av de mange som tilbyr husrom helt gratis til folk som er husløse etter katastrofen i Gjerdrum.

– Jeg har en 120 kvadratmeter innflyttingsklar leilighet over to etasjer med tre soverom. Her kan noen som er berørt av denne katastrofen komme å bo i en periode framover, sier Olsen.

Han eier en nybygd tomannsbolig og bor selv i den ene halvparten. Meningen er å leie ut den andre halvdelen, men siden den for øyeblikket er ubebodd, ønsker han å tilby den til noen av de evakuerte fra Gjerdrum.

– Det vil selvsagt være helt gratis. Leiligheten er ny og fin og boligen har flott beliggenhet på toppen av Neskollen, med skogen rett i nærheten, sier Olsen.

Boligen har kjøkken og kjøleskap, og det mangler bare noen møbler for å gjøre den helt klar.

– Det er hyggelig å kunne gjøre noe for noen som er berørt av en sånn katastrofe, mener Olsen.

Gjerdrum-ordfører Anders Østensen har fått med seg de mange innleggene i sosiale medier om folk som tilbyr husrom til de evakuerte.

– Kommunen vil bidra til å samle opp og ha en koordinerende rolle i dette. Det sier seg selv at dette kan bli langvarig, og det er ikke noen ønskesituasjon for folk å bli boende på hotell over lang tid, sier Østensen.

Her er noen av de som tilbyr husrom:

Kim Gjøran Flaten:

Har en kjellerleilighet på Gran som er ledig. Den er på 85 kvm. Det er 2 soverom der. Dessverre er den umøblert. Den ligger 3 km fra gran sentrum. 91520464

Halvdan Roth:

Jeg har en tom leilighet på Fjellhamar som kan brukes om det trengs. Delvis møblert. 66 kvm. Nær alt nødvendig. Ta kontakt.

Aurora Johansen:

Vi har en møblert leilighet på et småbruk i Råde (Viken), helt gratis for dere som er rammet av tragedien og trenger et sted å bo inntil ting ordner seg. Her er alt dere trenger. Soveplasser til 5-6 stykker, pluss barneseng. Dyr velkommen. Mat nok i huset og varme klær. Mvh Dorthe Johansen, tlf 92262016

Heidi Anette:

Vi har tre ledige soverom med dobbeltsenger på gård på Lena. Vi har dyr, ( to hester, seks høns, fire kaniner og en katt) og kan ta imot folk med dyr. Mat tilbys. Har også noe tøy, men der må vi samle inn mer evt.

Heidi Hetland-Aas:

Vi er et par som tilbyr de som er rammet husrom. Vi har soveplass til fem personer. Dere vil kunne få mat og klær her. Vi har to katter og en hund i huset. Vi holder til på Roa, Hadeland.

Ida Jacobsen:

Tilbyr husly fra i dag og tom 5. januar. Dere får huset for dere selv. Fem soverom og to bad. Passer bra for barnefamilie med små barn. Er sprinkelseng og stellebord der. Kan låne alt av utstyr, leker etc. 30 km unna rasstedet. Ta kontakt på pm.

Naeem Sadiq:

Hei vi ønsker å hjelpe dem som trenger et trygt sted å bo nå. Vi bor på Fjellkroken i Gjerdrum og vil så gjerne åpne vårt hjem til dem som ønsker. Vi er en familie på 4, to små barn (3 og 8 år). Vi har er ekstra soverom kan tilby både overnatting, mat, lekekamerater. Ta gjerne kontakt med oss på telefon (99424939) eller via Facebook.

Mustafa Mohamad:

Vi er en familie som består av 5 og vi leier en leilighet, vi kan dele leiligheten vår med noen som trenger, selvfølgelig gratis. Mine tenker går til alle som ble rammet av jordskredet i Gjerdrum.

Mousheera Jammal:

Jeg føler med alle, og jeg vil hjelpe med en mulig måte. Jeg har et sted å være vert for en kvinne, du trenger ikke bekymre deg for mat eller klær. Jeg bor i Horten. Vær så snill å si ifra hvis det er noe jeg kan gjøre. Gud velsigne Norge.

Carina Henriksen:

Vi har en kjellerhybel, 2 soverom, stue, kjøkken bad ca 50 kvm. Den står tom men kan sikkert få tak i senger, sofa etc asap. Passer til 2-4 personer. Send meg en PM.

Maria Gimnes:

Trenger noen husly i natt, dager fremover ta kontakt! Har gjesterom stue og bad til disposisjon om en familie trenger det! Dobbeltseng på rommet, stor sofa så plass til 2 voksne der også! Selvfølgelig mat, drikke og alt det nødvendige har vi også! Har også masse barneklær fra 50/56 og oppover til 80, samt barneleker fra 0-2 år. Ta kontakt på Messenger eller tlf. 95111991. Dette er på Dal, i Eidsvoll kommune. Har dere husdyr er det helt ok. Har selv en hund her.

Sophie Rosenberg:

Husly/dyrepass. Vi har 2 soverom som står ledig hvis noen trenger. Et rom har dobbeltseng og et rom har stor enkeltseng pluss en sofa som fint kan soves i. På Hemnes i Aurskog Høland, 1 time fra Gjerdrum. Hund eller katt er ikke noe problem. Vi kan også passe dyr så lenge de er barnevennlige. Det er en del av vårt hus så det er ikke en egen bolig. Men huset er stort og vi hjelper gjerne hvis vi kan. Vi deler gjerne det vi har av klær og mat til voksen og barna på 6 og 12.

Sonia Majidi Amor:

Hei. Vi er en familie på 4 + hund (barna er 4 og 6 år) bor i enebolig i Rælingen og har gjesterom ledig for småbarnsfamilie. Vi deler gjerne leker, klær og mat. Ta kontakt 91005454.

Tina Oppen:

Vi har et hus med fire soverom på vårt småbruk på Lunner, som kan benyttes ved behov. Mulig å ta med seg dyr. Huset er gammelt, men fullt beboelig. Godt med plass og greit utstyrt.

Kristian Kaurstad Morthen:

Tilbyr garasjeleilighet med kjøkken og bad, to dobbeltsenger. Plass til fire voksne pluss et lite barn. Ved Neskollen, 95052444.

Jusatyna Krolikiewicz:

Vi har et ledig hus på Minnesund der folk som ikke har noe sted å bo etter tragedien i Gjerdrum kan bo. Hilsen Justyna, 46261334.

  • Ønsker du å tilby din hjelp – benytt kommentarfeltet under!

Kommentarer til denne saken