På skogstur ved Rakeie i Nes klarte Falcor, en fire og et halvt år gammel hund av rasen borzoi, å vri hodet ut av halsbåndet og stikke av. Siden har eierne, søstrene Maren Andrea Berger og Tone Kristine Berger fra Årnes, lett dag og natt.

Det er også mange andre som har deltatt i leteaksjonen.

– Overveldet

– Jeg er helt overveldet over hvor mange som har hjulpet oss i letingen. Jeg anslår at 30–40 personer har vært i skogen og lett etter Falcor, sier Maren til Raumnes, som først omtalte saken.

Hun forteller at det nå kommer folk fra store deler av landet for å bistå i arbeidet.

– Det er helt overveldende. Folk har reist fra Ålesund, Otta, Moss, Askim og Fevik for å hjelpe oss, sier Maren.

Det er søstrenes mor som har kommet fra Ålesund.

– Hun sa opp jobben sin for å delta i letingen. Falcor er jo det nærmeste hun kommer et barnebarn, sier Tone til Romerikes Blad.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Spleis-aksjon

Søstrene ønsker å ta i bruk en varmesøkende drone og småfly for å kunne søke over større områder, og det var derfor de torsdag morgen valgte å starte en innsamlingsaksjon på spleis.no.

Målet var 20.000 kroner, men spleisen har allerede innbrakt mer enn dette. Fredag formiddag hadde det kommet inn 28.350 kroner fra 138 givere.

– Det er helt utrolig, vi har til og med fått 5.000 kroner fra USA. Vi har også fått levert en bag med mat og drikke fra Trøndelag. Den støtten og omtanken vi opplever, hjelper oss å holde moralen oppe når vi er trøtte og slitne, sier Tone.

Observasjoner

Tone og Maren er ekstra bekymret fordi Falcor forsvant i et område med ulv – et sted mellom Dragsjøen og Aurskog. Det er gjort to observasjoner i Aurskog, og det er funnet en pelsdott som de tror kan være fra Falcor.

– Vi leter dag og natt så lenge det er håp, sier Tone Kristine Berger.

Les også

«Mina» (27) tjener millioner på sexsalg: – Jeg møter veldig mange gifte menn