Følger samme timeplan som «Harry Potter»

Ivrige ungdommer: Rumpeldunk skapte noe kaos, men elevene storkoste seg med en annerledes gymtime.  alle Foto: Maria Bergh

Ivrige ungdommer: Rumpeldunk skapte noe kaos, men elevene storkoste seg med en annerledes gymtime. alle Foto: Maria Bergh

Artikkelen er over 2 år gammel

Lørenskog: Gymtimene på Hammer skole er svært populære om dagen. Der står nemlig «Rumpeldunk» på programmet. Hele 8. trinn følger samme timeplan som «Harry Potter».

DEL

I gymsalen sitter spente elever. De skal prøve «Rumpeldunk» for første gang. Gymlærer Gunvor Löwe Lang-Ree forklarer de rare reglene og elevene blir delt inn i «Smygard», «Griffing», «Håsblås» og «Ravnklo».

Lærerik metode

– Det er gøy at det skjer noe spesielt på skolen. Det blir fort kjedelig med samme undervisning hver dag, sier Hedda Høgberg.

Rektor Mette Karin Nordeng forteller at det er lærernes påfunn å ha slike temaer på skolen.

– Vi ønsker å gjøre skolehverdagen til elevene her mer spesiell. Det handler om å gjøre undervisningen mer motiverende og inkluderende for alle, sier hun. Både rektoren og lærerne på skolen ønsker at elevene skal lese mer på egenhånd. Da er «Harry Potter» et godt utgangspunkt fordi det treffer mange generasjoner.
 

Elevene visste ingenting

I vinterferien gjorde lærerne alt klart på skolen for å overraske elevene på 8. trinn.

– De ante ingenting om hva som skulle skje, sier en av lærerne, Lisa Kara Fröyland. Det eneste hintet elevene fikk, var at det hang forskjellige hatter rundt omkring på skolen.

– Jeg skjønte ikke helt hva som skulle skje da jeg kom på skolen på mandag, sier Casper Lunde Marthinsen. Han skjønte først hva det handlet om da han så skiltet «Plattform 9 3/4», som er perrongen «Harry Potter» går inn på når han skal til Galtvort.
 

Kaos, men moro

«Rumpeldunk»-timen tyder på noe kaos og ukjente regler, men det virker som alle elevene synes det er svært gøy.

– Det er mest gøy med «rumpeldunk», sier Casper. Han er ivrig på banen. Sammen med Amund Tandberg, Rishi Thanushan og Daniel Einemo løper han rundt for å få ballen i mål. Mellom beina har de «sopelimen» som er ment til å fly på.

 

Annerledes timeplan

Denne uka er det ikke lenger norsk, naturfag, gym og matematikk som står oppført. Isteden har elevene magihistorie, gompologi, eliksirer, rumpeldunk, oldruner, aritmantikk, transfigurasjon, gompespråk og forsvar mot svartekunster. Disse fagene tilsvarer de vanlige, men inneholder for eksempel undervisning om kostskoler som Galtvort og sammenligner denne skolen med en annen skole i England.

– På denne måten kan elevene kjenne seg igjen fordi de fleste har sett «Harry Potter» filmene, sier Miriam Bjørklund. Hun er en ivrig «Harry Potter»-fan selv, og synes det er utrolig moro å få være en del av dette prosjektet.
 

Får poeng for alt

Elevene får huspoeng på lik linje med elevene på Galtvort.

– Hvis de gjør noe bra, får de poeng for det. Det kan være å gjøre noe hyggelig for hele klassen. Elevenes konkurranseinstinkt er høyt, og det er viktig for dem å få poeng. De er stille, løper ikke i gangene og oppfører seg bra, avslutter Bjørklund.