Gå til sidens hovedinnhold

Selger ikke Flytoget nå

Artikkelen er over 6 år gammel

Fra før har regjeringen skjermet Kongsberg Gruppen. Nå er også Flytoget og Statsskog berget i denne omgang.

– Vi er tilfreds med at regjeringspartiene på Stortinget har lyttet til KrF og Venstre og stopper en rekke fullmakter før viktige utredninger og reformer er gjennomført, sier Hans Olav Syversen (KrF).

KrF og Venstre har nå blitt enig med regjeringspartiene om at det ikke gis fullmakt til nedsalg i Kongsberg Gruppen, Flytoget og Statskog. Det skal gjennomføres utredninger og reformer før det skal vurderes nye fullmakter.

Fullmakten til nedsalg i Telenor blir vedtatt med forsikringer om at kritisk infrastruktur blir ivaretatt. Partiene er videre enige om å vente med å ta stilling til nedsalg i Flytoget inntil jernbanereformen er lagt fram.

– Venstre er fornøyd med at det ikke blir snakk om enten helt eller delvis salg av Flytoget før regjeringen kommer med den lenge ventede jernbanereformen. Et eventuelt nedsalg må sees i sammenheng med denne. Vi har hele veien vært opptatt at statens eierskapsstrategi sikrer bærekraftige løsninger for fremtidens utfordringer på infrastruktur og klima, sier Venstres nestleder Terje Breivik. (ANB)

Kommentarer til denne saken