Ifølge strømbruddkartet til Elvia, er det strømbrudd flere steder på Romerike i morgentimene fredag. Dette er på Frogner, Åsgreina, Gan og Lørenskog. Over 20 husstander skal ifølge kartet være berørt av strømfeilene.

Eliva melder at de jobber med å få strømmen tilbake i de aktuelle områdene. De forteller også at dette skyldes den sterke vinden som har preget regionen natt til fredag.

Travel natt

Natten har vært svært travel for Elvia, forteller kommunikasjonssjef Morten Schau.

– Vi hadde feil i Ullensaker med 879 kunder som ble berørt torsdag kveld. Klokken 22.53 ble feilen rettet og strømmen koblet tilbake. En feil i Hurdal rammet 1058 kunder. Denne ble koblet inn igjen 22.40. Gjennom morgentimene ser vi feil i Fetsund, Lørenskog og Kløfta, med noen få kunder som er rammet, sier Schau.

Også i Nes og Nannestad har det vært utfordringer med strømmen fra torsdag kveld og gjennom natten.

Smårusk gjenstår

I morgentimene er de fleste feil utbedret.

– Det er fortsatt litt smårusk rundt omkring, men dette er enkeltstående feil som skyldes at trær velter over linjene. Dette blir rettet opp raskt og dreier seg om strømbrudd på 10-15 minutter, sier Schau.

Elvia er forberedt på en ekstra travel dag fredag.

– Nå har vi oppbemannet kundesenteret siden klokken seks i dag, men vi håper at det roer seg ned betraktelig gjennom dagen. I morgentimene har vi ikke sett noen nye, store brudd, avslutter Schau.