Gå til sidens hovedinnhold

Flere meldinger om festbråk på Romerike i natt

Politiet rykket ut til noen av meldingene, men hadde ikke mulighet til å dra ut til alle. I tillegg til feststøy måtte politiet håndtere flere fyllekjørere natt til lørdag.

– Klokka kvart over 12 i natt var vi i Eidsvoll for å snakke med noen som hadde spilt høy musikk i mange timer. Vi kom over en person som hadde besøk av en annen person. Begge var i 30-årene. De fikk tilsnakk, og det virker til å ha roet seg ned etter det, sier Svein Walle, operasjonsleder ved Øst politidistrikt.

Utover natta fikk politiet inn flere støymeldinger på Romerike, men hadde ikke mulighet til å nå ut til alle.

– Vi har ikke rukket ut på alt. Vi dro ut på en melding om feststøy i Lørenskog kvart på tolv i natt, vi fikk høre at dette hadde vært et gjentagende problem over tid. Men da vi kom fram var det rolig og vi har ikke hatt kontakt med bråkmakerne. Siden vi ikke har mottatt flere meldinger derfra, regner vi med at det roet seg selv, sier Walle.

Ble tatt med hasj

Deretter fikk politiet hendene fulle med flere meldinger om ruspåvirket kjøring rundt omkring på Romerike. Nattas første sjåfør ble fanget opp 00.50 natt til lørdag. Sjåføren var det ikke noe galt med, men passasjeren ved siden av tilsto fort, forteller politiet:

– Vi hadde grunn til å mistenke at passasjeren var påvirket, så han ble ransaket. Vi fant noen gram hasj på ham. Han tilsto også raskt og sa at han hadde mer hjemme. Politiet dro hjem til han og har hentet hasj også der. Mannen er i midten av 20-årene og blir anmeldt, sier Walle.

Neste melding om ruspåvirket kjøring tikket inn ti på to. En mann hadde blitt observert på Slattum mens han kjørte bil i alkoholpåvirket tilstand.

– Når vi omsider fant bilen, var det ingen som satt inn i den, men vi fant en mann på 19 år like i nærheten som passet til beskrivelsen. Han hadde parkert og gått fra stedet. Han blåste godt over lovlig verdi på promilletest. Han vil bli anmeldt og saken blir etterforsket, sier Walle.

Høy fart endte med bot

Senere om natten ble flere personer sjekket av politiet ved Benterud skole på Rasta. Det skal ha luktet marihuana rundt dem.

– Det ble funnet narkotika på en mann født i 2001. Han blir anmeldt for forholdet, sier Walle.

Klokken halv fire ble en bil stoppet på E6 ved Skedsmovollen med flere personer i. Sjåføren kjørte godt over fartsgrensa, opplyser politiet.

– Fartsgrensa er 100 km/t, men bilen ble målt til 135 km/t. Vi har utstedt et pålegg til sjåføren, som er født i 2002, på 10 850 kroner for fartsovertredelse, sier Walle.

I morgentimene lørdag ble en mann observert langs E6 ved Berger. Vitnet meldte inn at det var mistanke om ruspåvirket kjøring.

– Da vi stoppet bilen hadde den kommet seg til Kløfta. Mannen som kjørte har blåst til godt over lovlig verdi. Vedkommende kjøres til legevakta for blodprøve, sier operasjonslederen.

Kommentarer til denne saken