Gå til sidens hovedinnhold

Flere evakueres etter Nannestad-skredet

Ytterligere seks eiendommer blir evakuert.

Evakueringen etter raset ved Leirbekken i Nannestad i midten av desember opprettholdes – og evakueringsområdet utvides.

Det er klart etter at NGI i etterkant av skredet har gjennomført en rekke grunnundersøkelser på oppdrag fra NVE. Undersøkelsene har hatt til hensikt å skaffe seg mer detaljert oversikt over stabiliteten i området, samt å avklare trygg fremføring av anleggsmaskiner etc. i området, melder Nannestad kommune i en pressemelding.

Ni boliger på Nygårdstoppen ble evakuert etter at raset gikk den 17. desember. De forblir evakuert til tilstrekkelig sikring er foretatt. I tillegg utvides nå evakueringsområdet. Ytterligere seks eiendommer blir evakuert innen førstkommende fredag 15. januar kl 17.00.

Les også

Maria måtte snu i døra da hun fikk sjokkbeskjeden: – En jul på hotell med tre barn har vi virkelig ikke lyst på

Fylkesvei 120 forbi Nygårdstoppen blir ikke stengt.

NGI presenterte funnene for NVE onsdag ettermiddag. Det ble straks avholdt nødvendige møter med kommunen og politiet.

– Evakueringen er nødvendig i forberedelsene av anleggsarbeidene for permanent sikring. Dette arbeidet er under planlegging og starter opp så snart som mulig, sier prosjektleder og senioringeniør i NVE, Geir Bendik Hagen, og legger til:

– i lys av situasjonen i Gjerdrum kan vi forstå at dette har stor interesse. Vi vil understreke at det er vanlig at nye undersøkelser kan gi behov for å utvide evakuerte områder.

Kommunen informerte de berørte om politiets beslutning onsdag ettermiddag. Kommunen vil bistå de berørte som trenger det, med midlertidig innkvartering.

Kommentarer til denne saken