En mindre skogbrann var i ferd med å spres seg ved Langtjern i Ullensaker langredag ettermiddag. Brannen startet etter at en familie hadde fyrt opp bål. Rask varsling sørget for at brannvesenet fikk slokket brannen.

– Det er viktig å understreke at selv om folk er fornuftige og tar forholdsregler så kan det fort gå galt. På det aktuelle stedet ved langtjern kunne man vasse i vann, fem meter bortenfor var det knusktørt. Vinden og været vi har hatt den siste tida har sørget for at spesielt sør- og vesthellingene er knusktørre. Smeltevannet etter snøsmeltinga er allerede borte flere steder, sier innsatsleder i brannvesenet, Vincent Johannessen til rb.no.

Du kan lese mer om den aktuelle branne her:

Tidligere i dag har det vært mindre branner både i Hurdal og i Nittedal. I tillegg kan 110-sentralen i Øst også fortelle om branner lenger sør i distriktet. Dette påvirker den generelle beredskapen, og meldingen fra brannvesenet er å la være å tenne bål eller grille i marka.

De siste ukene har Anders Løberg, konstituert brannsjef i Øvre Romerike brann- og redning, vært klar på at han er bekymret over situasjonen på Romerike:

– I ytterste konsekvens kan liv gå tapt.

– Hva er din oppfordring til turgåere som absolutt vil benytte seg av et bål?

– Aller helst skulle jeg sett at ingen fyrte opp bål i det hele tatt, sier Løberg.