Gå til sidens hovedinnhold

Fjellinjen-direktør går av etter at kritikkverdige forhold er avdekket

Artikkelen er over 1 år gammel

Fjellinjen-direktør Anne-Karin Sogn går av etter at det er avdekket kritikkverdige forhold. Blant annet har selskapet brutt regler for anskaffelser og innleie.

I tillegg har det vært for dårlige rutiner ved ansettelser i bompengeselskapet. Det kommer fram i en rapport utarbeidet av Deloitte.

Som følge av dette har Sogn blitt enig med styret om at hun fratrer som administrerende direktør, opplyser selskapet i en pressemelding.

Fjellinjen krever inn bompenger i Oslo og Akershus. Rapporten viser at selskapet i større grad skulle hatt konkurranse om anskaffelser og innleie.

Deloitte har også gått gjennom alle ansettelser de siste to årene. Ved tre tilfeller ble eksterne kandidater ansatt i stillinger som var utlyst internt, viser gjennomgangen. I et av tilfellene var det en privat relasjon mellom den ansvarlige lederen og den nye ansatte.

Fjellinjen har utført en rekke tiltak etter rapporten.

Stillingen som administrerende direktør lyses nå ut. I mellomtiden fungerer Magne Liestøl Larsen i stillingen.

– Jeg vil takke Anne-Karin Sogn for en svært god jobb med å ta Fjellinjen gjennom en viktig utviklingsperiode for selskapet med reduserte kostnader, ny teknologi og fornøyde kunder, sier styreleder Cato Hellesjø i Fjellinjen.

Kommentarer til denne saken