Kveitene sto i kø for å bite på

STORFANGST: Så fornøyde blir man når man endelig får halt storkveita opp i båten. Adrianne Tenstad Jørgensen og pappa Ove Jørgensen fra Skedsmokorset hadde et eventyrlig kveitefiske ved Kveøya i Troms. Alle foto: Privat

STORFANGST: Så fornøyde blir man når man endelig får halt storkveita opp i båten. Adrianne Tenstad Jørgensen og pappa Ove Jørgensen fra Skedsmokorset hadde et eventyrlig kveitefiske ved Kveøya i Troms. Alle foto: Privat

Artikkelen er over 2 år gammel

Like sikkert som RB arrangerer fiskekonkurranse er det at det dukker opp kveiter fra Kvæfjord. Men aldri har de vært større enn i år.

DEL

Skulle du utover høsten kjenne lukta av stekt eller kokt kveite på Vardeåsen i Skedsmokorset er det sikkert familien Tenstad Jørgensen som forbereder middagen.

Ja, det ble så god kveitefangst i Kvæfjorden at man til slutt måtte ta en tur til Petter Sjømat i Harstad for å få litt avsetning på fisken.

Noe gikk til også til restauranten «De 4 roser» i Harstad, og et kveitestykke havnet visstnok også i Narvik.

Adrianne Tenstad Jørgensen har vært med på Romerikes Blads fiskekonkurranse gjennom flere år. Og alltid er det kveite fra Kvæfjorden som er avbildet.

Ferie på Kveøya

Sommerferien går nemlig alltid til Kveøya og her går det mye i sjøfiske, hvor også stor og god storsei hører med til fangsten.

Første runde med kveitefiske i år ga to flotte kveiter på 13 og 15 kilo

– På neste tur ble det virkelig full klaff. Først fikk vi opp en kveite på 31 kilo. Deretter en skikkelig storkveite på hele 60 kilo. Den strevde vi mye med for å få ombord i båten, forteller mamma Mariann Tenstad.

Deretter ble det to småttinger på 8 og 12 kilo.

– Det var utrolig artig nok en gang å ha fått masse flott kveite og gode sommerminner fra Kvæfjord., fortsetter Mariann.

Her holder det til både ukas bilde og ukas fisk i massevis, men det blir likevel bare en premie.

Adrianne får en tredelt 7-fot Shimano spinnstang med en slukboks med tilbehør fra Romerikes Blads samarbeidspartner Gero Sportsfiske.

Og litt smått: Adrianne Tenstad Jørgensen med det som etter hvert nærmest fortonet seg som agnfisk.

Og litt smått: Adrianne Tenstad Jørgensen med det som etter hvert nærmest fortonet seg som agnfisk.

Vinner ble trukket

Den andre premien ble trukket blant alle innsendte bidrag og vinner av haspelsnelle og Abu fiskeveske med sluker ble Emil Eilertsen Allergodt fra Hauerseter som på ferien i Østerdalen tok en ørret på 600 gram.

Vi må ellers bare nevne Tommy Ullevold fra Nordkisa som prøvde fiskelykken i Bingsfossen ved Sørumsand.

Han meldte inn det han trodde var en kjempesik på 3,05 kilo. Men svaret var snublende nær: Som det sto på T-skjorta, så var det en asp.\

Her er reglene

Fiskekonkurransen går fram til 13. august og det kåres vinnere av både ukas bilde og ukas fisk.

Hver uke deles det ut to premier:

Enten en Shimano Nexave 2500 FD haspelsnelle og en Abu fiskeveske med sluksett (verdi 1600 kroner) eller en tredelt 7-fot Shimano Forcemaster BX 210 ML spinnstang med en slukboks med tilbehør (verdi 1850 kroner).

Årsvinnerne i hver kategori får i tillegg hvert sitt gavekort på fiskeutstyr til en verdi av 1500 kroner.

Fisken trenger ikke være fanget på Romerike, men fiskerne må ha tilknytning til Romerike.

Innmelding og bilder sendes til fisk@rb.no. Romerikes Blads fiskekonkurranse skjer i samarbeid med Gero Sportsfiske i Lillestrøm, Normark Norge, Purefishing og Seeberg.

Artikkeltags