Elise Rustad Istad fra Auli i Nes er i hvert fall en god representant for alle de barna som finner glede i å fiske i sommerferien.

Hun har vært på ferie hos farmor og farfar i Ranvika i Møre og Romsdal. Hun er bare tre og et halvt år og var faktisk på sin aller første fisketur.

Ikke rart at det er ei superstolt og glad jente som viser fram den flotte lyren hun har fanget.

Elise fikk både størst fisk og mest fisk på barnestanga si!

– Det ble en god sommeropplevelse for hele familien, sier mamma Cecilie.

Elise vinner premien for ukas bilde, og siden hun bare har ei barnestang, får hun ei ny fiskestang fra vår samarbeidspartner Gero Sportsfiske i premie.

Fisken fikk leve videre

Denne gangen har vi hatt litt problemer med å velge ukas fisk, så alle innmeldinger havnet i loddbøtta.

Og opp av den ble sjøørreten til 10 år gamle Nicolai Karlsen Straume fra Strømmen trukket opp. Og dobbelt flaks, for Nicolai trenger sårt litt bedre utstyr. Derfor vanker det ei ny snelle til storfiskeren.

Sjøørreten veide for øvrig to kilo og ble tatt i Aurlandselva i Sogn.

– Vi lå i lavvo ved elva og fisket etter sjøørret. Plutselig røsket det til i stangen til Nicolai og han fikk en tung jobb med å få den inn på land. Nicolai bestemte at siden vi hadde nok mat, skulle fisken få leve videre, så vi satte den ut i elva igjen, forteller pappa Pål.

Dette er reglene

Fiskekonkurransen varer til 18. august. Hver uke deles det ut to premier, for henholdsvis ukas fisk og ukas bilde:

En Shimano Nexave 2500 haspelsnelle og Cato Bekkevolds utvalgte sluksett for ørret og røye inkludert DVD, verdi 1450 kroner, og en Northern Lite 8 fot 3–15 gram haspelstang og fiskeveske med Abu sluksett, verdi 1850 kroner.

Årsvinnerne får i tillegg hvert sitt gavekort på fiskeutstyr til en verdi av 1500 kroner.

Fiskerne må ha tilknytning til Romerike, men fisken kan være fanget andre steder.

Innmelding og bilder sendes til fisk@rb.no. Konkurransen er et samarbeid mellom Romerikes Blad og Gero Sportsfiske i Lillestrøm.