Ellevill abborfangst

Rå abbor: Ikke bare var den stor. Den var sterk også, abboren som Snorre Paulsen fra Maura tok på hjemmebane i Kvernsjøen. Drøyt 1,3 kilo viste vekta. Foto: Privat

Rå abbor: Ikke bare var den stor. Den var sterk også, abboren som Snorre Paulsen fra Maura tok på hjemmebane i Kvernsjøen. Drøyt 1,3 kilo viste vekta. Foto: Privat

Artikkelen er over 3 år gammel

Da stanga plutselig forsvant ut i Kvernsjøen, skjønte Snorre Paulsen at noe stort var på gang. Men hvordan finne stanga?

DEL

«Her ska di no få høre ei historie, di kan tru ka dokk vil, men den er sann» ...

Dette skriver Amund Grønvoll fra Åsgreina i Nannestad i innmeldingen som Snorre Paulsen fra Maura har sendt til Romerikes Blads fiskekonkurranse.

Det var på kvelden sankthansdagen, 24. juni, at det store fiskedramaet utspant seg i og ved Kvernsjøen i Maura.

Gikk rett til sjøs

– Klokka var rundt midnatt og vi satt under presenningen og slappet litt av. Da hørte vi klirring fra bjella på stanga til Snorre. Vi snudde oss mot stanga som lå rundt 15 meter fra oss, støttet mot en stein, forteller Amund.

Det de da fikk se var ei fiskestang som spratt ut i Kvernsjøen.

– Vi løp bort og så stanga forsvinne utover. Kim Vestlund fra Maura og jeg fant en kano som vi lånte. Det bar ut på sjøen med lommelykt, men vi lyste uten hell. Stanga var borte.

Prøvde fiskelykken

I mellomtida hadde Snorre satt sammen en annen stang, satt på en sluk og på tredje kastet var det noe som hektet seg på kroken,

– Å, ja. Det var fiskestanga. Snorre fikk stanga på land, og så begynte han i sveive inn.

– Da Snorre rope «den sitter» kunne man nok høre det på god avstand. Og dere ser jo sjøl hva det var, avslutter Amund Grønnvoll.

Historien er det beste gjennom alle år med fiskekonkurranse og med en vekt på 1305 gram er det heller ingen tvil om at det blir premie til Snorre Paulsen for ukas fisk.

Det vanker en Shimano haspelsnelle og en Abu fiskeveske med sluksett

Fast fisk i Myrdammen

Om det er myggen som har skremt fiskerne vekk fra vannene, eller om ferien ikke er i gang, vet vi ikke. Foreløpig er det langt mellom innmeldingene til konkurransen.

Husk at vi tar imot fangstrapporten selv om du er på besøk hos bestefar i Finnmark. Og hvor er gjeddene?

En som bare stakk så vidt over kommunegrensa for å prøve fiskelykken var 9 år gamle Tobias Kristiansen fra Flateby i Enebakk.

Han dro til Myrdammen i Ytre Rælingen på fredag og kroket en ørret på 600 gram og 36 centimeter. På kroken hadde han festet en meitemark.

Myrdammen er et sted hvor Rælingen JFF setter ut fisk spesielt med tanke på barn og funksjonshemmede.

Tobias vant med ørreten en 7-fot Shimano spinnstang, samt en slukboks med tilbehør

Her er reglene for fiskekonkurransen

Fiskekonkurransen går fram til 13. august og det kåres vinnere av både ukas bilde og ukas fisk.

Hver uke deles det ut to premier: Enten en Shimano Nexave 2500 FD haspelsnelle og en Abu fiskeveske med sluksett (verdi 1600 kroner) eller en tredelt 7-fot Shimano Forcemaster BX 210 ML spinnstang med en slukboks med tilbehør (verdi 1850 kroner).

  • Årsvinnerne i hver kategori får i tillegg hvert sitt gavekort på fiskeutstyr til en verdi av 1500 kroner.
  • Fisken trenger ikke være fanget på Romerike, men fiskerne må ha tilknytning til Romerike.
  • Innmelding og bilder sendes til fisk@rb.no.
  • Romerikes Blads fiskekonkurranse skjer i samarbeid med Gero Sportsfiske i Lillestrøm, Normark Norge, Purefishing og Seeberg.

Artikkeltags