Gå til sidens hovedinnhold

Fire dager med åpen bompengestrid i regjeringen

Artikkelen er over 2 år gammel

Søndag gjorde Siv Jensen det klart at Frp var ferdig med å forhandle om bompenger. Venstre ville forsette. Fire dager senere står saken på stedet hvil.

– Nå har vi forhandlet ferdig. Vi har brukt lang tid, og dette har tatt ganske mye av oppmerksomheten i valgkampen. Nå må vi komme videre, sa Frp-leder Siv Jensen – på søndag.

Budskapet er blitt gjentatt både mandag, tirsdag og onsdag.

Fire dager senere ser ikke den fastlåste bompengestriden i regjeringen ut til å ha kommet noe videre – i hvert fall ikke utad.

Frp-lederen står fast på at de ikke kommer til å forhandle videre om bompenger. Skissen til løsning som partiets landsstyre samlet seg om søndag, er fortsatt deres siste forhandlingstrekk.

– Vi jubler ikke, men sier at dette er greit. Da er vi ferdige, og vi må gå videre, sa Jensen til Dagbladet torsdag.

Detaljene i skissen er ikke gjort kjent av partiet, men ifølge NRK har den en ramme på 21 milliarder kroner over ti år.

– Vet ikke hva de gjorde

På motsatt side i konflikten står Venstre, som ikke aksepterer Frps skisse, og fastholder at de vil forhandle videre – noe ledelsen i de andre regjeringspartiene faktisk gjorde i statsministerboligen onsdag. Men Siv Jensen glimret med sitt fravær.

– Jeg var ikke der. Jeg vet ikke hva de gjorde, sier hun til Dagbladet.

De siste dagene har Frp-lederen sendt signaler om at hun har meldt seg helt ut av diskusjonene om bompenger i regjeringen. I sosiale medier har hun fortalt om hvordan hun driver med helt andre ting, som å lage fiskeboller , se film og dra på skogstur.

På den andre siden har statsminister Erna Solberg (H) i samme tidsrom avbrutt sin Island-tur før tiden for å håndtere bompengesaken, mens KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad avbrøt en valgkamptur på Sørlandet før onsdagens møte.

For klimaet og byene

Parallelt har Solberg og Venstre-leder Trine Skei Grande nærmet seg hverandre i hvordan de omtaler bompengeskvisen i regjeringen.

– Jeg håper vi finner fram til en løsning. Jeg mener det hadde vært viktig for alle de fire partiene, men ikke minst for klimaet, for byene våre og bilistene er det viktig å finne noen gode løsninger, sa statsministeren torsdag.

– Nå skal vi jobbe sammen med de andre partiene for å finne løsninger, for å få bedre luft i byene våre, kutte utslipp, sørge for at vi fortsetter med det som vi allerede har gjort, sa Grande til NTB onsdag.

Kommentarer til denne saken