"På tur med pensel og palett"

Finn Harsems bilder er preget av norsk natur. På turene sine har han med seg skisseblokk, digitalkamara, telt og fiskestang. Bildene blir til i ateliet hans, Atelier Fredheim. Selv om utgangspunktet for bildene er det materiale han har samlet på turer, får ofte fantasien sluppet til. Hans mål er ikke å avbilde virkeligheten, men å lage et bilde som vi kan hvile øynene på, eller få en egen opplevelse av.

Kunstneren er født i Oslo i 1941. Han fikk sin utdannelse på NTH i Trondheim, og har hatt en 40 års karriere som sivilingeniør, blant annet som direktør for Ingeniørfirmaet Wilberg AS i Oslo. I 2001 førtidspensjonerte han seg, og siden da har malingen etter hvert tatt over mye av hans tid.

Allerede i Trondheimstiden på 70 tallet begynte han å skolere seg også innen kunstfaget. Han malte hos den kjente Trondheimskunstneren, Roar Bye, samtidig som han gikk på Kunstakademiet, på Persaunet, linjen for skulptur. Han fikk støpt flere av skulpturene sine hos gips-støperne på Nidaros-domen.

I 2009 fikk han tildelt et atelier av Lørenskog kommune i et av de nyoppussede rommene i 2.etg.ved tidligere Fredheim skole, i dag Atelier Fredheim, Losbyveien 141, Lørenskog. I dag arbeider det totalt 14 bildende kunstnere, samt en fotograf der.

Hjertelig velkommen til utstillingsåpning i Rælingen kunstforening, Sandbekkstua,  lørdag 16. februar kl 1200. Cato Ermesjø vil synge og spille på åpningen. 

Utstillingen er som vanlig åpen lørdager og søndager kl 1200 – 1600 til og med 3. mars 2019