Fikk hjelp av naboen: LSK klare for Eliteserien!

Ull/kisas Christian Aas jubler etter 1-0 scoringen under 1. divisjonskampen i fotball mellom Ull/kisa og Sogndal på Jessheim stadion. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Ull/kisas Christian Aas jubler etter 1-0 scoringen under 1. divisjonskampen i fotball mellom Ull/kisa og Sogndal på Jessheim stadion. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Foto:

Ull/Kisa slo Sogndal 2-0 hjemme på Jessheim. Det sørget for LSK-opprykk.

DEL

361 dager etter at Starts Martin Ramsland nærmest på egenhånd sendte LSK ned i OBOS-ligaen er det klart. Lillestrøm Sportsklubb er tilbake. Tilbake på øverste nivå og klare for Eliteserien 2021.

Og det var naboklubben Ull/Kisa som slo den siste spikeren inn i opprykkskista. Christian Aas scoret 1-0 hjemme mot Sogndal i det 56. minutt – og det ble beskrevet på følgende måte av vår livereporter:

«Midtbanemaestroen som aldri scorer mål limer ballen rett i krysset! Et hjørnespark sklir igjennom feltet og havner hos Ødemarksbakken på motsatt side. Han legger inn på nytt, men Sogndal-forsvaret header unna. Ballen daler så ned på vrista til Christian Aas på 18 meter. 33-åringen har knapt løsnet skudd i løpet av karrieren, men denne gangen druser han like godt til på hel volley. Aas får drømmetreff og planter læret i vinkelen bak en sjanseløs Renze Fij! For et treff!»

Sogndal måtte etter Kisa-scoringen ha to. I det 69. minuttet ble det 2-0 ved Morten Sundli:

«Midtstopperen banker inn 2-0-målet fra kloss hold! Henrik Kristiansen løfter et frispark fra venstre inn i Sogndal-boksen. Sundli taper duellen, men Ødemarksbakken plukker opp andreballen og fyrer fra returrom. Skuddet går via Totland og havner hos Sundli, som er helt alene på hjørnet av femmeteren. Midtstopperen bredsider ballen i garnet og dobler Kisa-ledelsen!»

Resultatet er også svært viktig for Ull/Kisa, som kjemper om å beholde plassen i OBOS-ligaen.

RB er på Åråsen og sender direkte – få alle reaksjoner etter opprykket her!

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken