Gå til sidens hovedinnhold

Den utrolige gjenforeningen

Artikkelen er over 4 år gammel

Etter tre år på Fetsund, forsvant plutselig katten Fluffy fra matmor Lena Devik. Hele 13 år senere fikk eieren sjokktelefonen fra Dyrenes Beskytter i Kristiansand.

– Han har jo virkelig brukt sine ni liv og vel så det, sier fetsokningen Lena Devik.

I 2001 ble hun eier av den tigerfargede hannkatten. Fluffy var glad i oppmerksomhet og likte nok trolig ikke at eieren fikk seg ny kjæreste. Sommeren 2003 forsvant han sporløst.

– Jeg og Fluffy var alene annenhver uke, før jeg fikk meg ny kjæreste. Da fikk vel han litt mindre oppmerksomhet, noe han ikke likte. Jeg merket at han ble fornærmet av det. Plutselig var han bare borte, sier Devik.

Trodde reven hadde tatt han

Hannkatten var merket med en tatovering i øret som viste et ID-nummer. Devik hadde derfor lenge troen på at Fluffy skulle komme til rette, men ga etter hvert opp håpet.

– Det er stadig rev i området her og etter hvert som tiden gikk, så måtte man slå seg til ro med at han antakeligvis var blitt tatt av rev eller hadde omkommet på en annen måte, sier Devik.

For en uke siden fikk hun telefonen hun aldri hadde forestilt seg at skulle komme. Dyrenes Beskytter i Kristiansand hadde funnet en gammel hannkatt i Søgne, hvor ID-nummeret i kattens øre ble adressert til Devik på Fetsund.

– Både jeg og de var lettere sjokkert, men da jeg mottok bilder fra Kristiansand, så skjønte jeg at det var Fluffy. Søndag kjørte vi ned til Sørlandet for å hente han. Det var et svært rørende øyeblikk, sier Devik.

Et mysterium

Men hvordan den nå 16 år gamle hannkatten har kommet seg fra Fetsund til Kristiansand, har ingen svar på. Lederen av Dyrenes Beskytter i Kristiansand, Arnfrid Robstad, omtaler hendelsen som sensasjonell.

– Vi har kun hørt om et slikt tilfelle tidligere. Dette er utrolig sensasjonelt, men også rørende at eier og kjæledyr kan gjenforenes etter så mange år. Det eneste vi vet er at Fluffy kom tynn og pjuskete til en familie i Søgne, hvor han ble matet i tre uker før de tok kontakt med oss, sier Robstad til Romerikes Blad.

Både Devik og Robstad kan ikke annet forstå enn at den store hannkatten må ha forvillet seg på en henger eller et kjøretøy på vei fra Romerike til Sørlandet.

 – Fluffy kan ikke ha overlevd i villmarken fra Fetsund til Søgne. Den må på en eller annen måte ha blitt fraktet ditt. Dette er et mysterium som vi ønsker å finne ut av, sier Robstad.

– Jeg ser at han har vært i noen slåsskamper, men han har nok over flere år vært hos noen som har tatt godt vare på han, sier Devik.

Mangler fortsatt et familiemedlem  

Nå har Fluffy begynt å vende seg tilbake til sin tidligere tilværelse på Fetsund, hvor hverdagene stort sett går med til tunfisk, sengekos og kjærlighet. Tross for at han har blitt 16 år, så tørr ikke matmor å slippe han ut i det fri enda.

 

– Vi har fått anbefalt at han skal være inne så lenge det er mulig, i hvert fall til det blir naturlig at dørene står åpne i huset. Så får vi etter hvert bare håpe på at han ikke er en typisk vandrer katt, sier Devik.

Hun og datteren Alexandra (12) har nå både Fluffy og Yorkshireterrieren Tinki i leiligheten på Hovinveien, men det er et familiemedlem som fortsatt mangler. For tre år siden forsvant nemlig katten jentepus.

– Vi fikk jentepus fire år etter at Fluffy forsvant. For tre år siden flyttet vi tilbake til Fetsund, da ble hun borte for oss og vi har ikke sett henne siden. Men hun er også heldigvis merket, sier Lena Devik.

 

 

Kommentarer til denne saken