Gå til sidens hovedinnhold

Ferske koronatall: Ingen nye bekreftet smittet på Romerike

RBs oversikt viser at ingen av Romerikes innbyggere har fått påvist koronaviruset det siste døgnet.

– Ingen nye smittede i Ullensaker eller Nannestad sist uke! Smittetallet i Ullensaker er fortsatt 85, uforandret fra forrige helg, sier Tom Sundar, fungerende kommuneoverlege i Ullensaker og kommuneoverlege i Nannestad.

Tendensen har vært den samme i alle Romerikes kommuner søndag.

– Ingen nye i dag, meldes det både fra Lørenskog og Lillestrøm.

Økende smitte

Det betyr likevel ikke at det er grunn til å ta det med ro. Både i Lørenskog og Lillestrøm har det vært økende smittetendens denne uka.

– Vi følger smittesituasjonen nøye. Det er et økende smittetrykk, og vi er nødt til å holde smitten utenfor institusjonene våre. Det er bakgrunnen for at vi har innført strengere regler for besøkende og ansatte på institusjonene våre, sa Lillestrøm-ordfører Jørgen Vik til RB lørdag.

– Dette klarer vi, bare vi holder en meters avstand til hverandre, vasker hender, og holder oss hjemme hvis vi er syke, oppfordret han videre.

Status i våre kommuner søndag

 • Aurskog-Høland: Det er ingen endring i smittetallene de siste dagene. 11 personer har testet positivt på koronaviruset. Åtte av disse er friskmeldt. Det har vært to dødsfall i kommunen som følge av korona. De to som var på Hurtigruten testet negativt for korona.

 • Eidsvoll: 45 personer i kommunen har hatt koronaviruset, og alle har blitt friskmeldt. Forrige positive test var 12. juli. Fire personer har blitt testet etter utbruddet på Hurtigruten. Alle fire har testet negativt for koronaviruset.

 • Enebakk: Til sammen 56 personer har vært smittet av koronaviruset. Enebakk har hatt to nye smittede denne uka, hvorav en av dem var en passasjer på Hurtigruteskipet «Roald Amundsen». Enebakk testet ytterligere to passasjerer, og disse prøvene er negative. Det er seks dødsfall knyttet til korona i Enebakk.

 • Gjerdrum: Den siste tiden har det ikke vært noen endring i kommunen. Til sammen har 10 personer vært smittet av koronaviruset. Forrige påviste tilfelle i kommunen var 22. mai.

 • Hurdal: Kommunen har kun hatt en koronasmittet. Det var i slutten av mars. Denne personen er friskmeldt.

 • Lillestrøm: Kommunen har ingen nye smittede det siste døgnet. Til sammen har 264 personer vært smittet av koronaviruset i storkommunen. Det rapporteres ikke lenger hvor mange av disse som er friskmeldte.

 • Lørenskog: Totalt 157 personer har fått påvist smitte. Lørdag og søndag har det ikke vært noen nye smittetilfeller. Tre personer i kommunen havnet i karantene etter å ha vært på Hurtigruten. Disse blir testet, men kommunen kommer ikke til å opplyse om utfallet av testene.

 • Nannestad: Det er fortsatt til sammen 19 personer som har hatt koronaviruset i kommunen. Alle disse er friskmeldt. Forrige påviste tilfelle var i midten av juni.

 • Nes: Det er fortsatt 22 personer til sammen som har hatt koronaviruset, og 21 av disse er friskmeldt. Forrige endring i kommunen var 25. juli.

 • Nittedal: Til sammen 53 personer har vært smittet av koronaviruset. 19. juni var forrige påviste tilfelle i kommunen. Det rapporteres ikke lenger om antall friskmeldte. Flere personer har vært i karantene etter å ha vært på Hurtigruten. Disse har testet negativt for koronaviruset.

 • Rælingen: Til sammen har 49 personer vært smittet, og 45 er friskmeldt. Det har vært ett dødsfall i kommunen relatert til korona. Det har ikke vært noen nye smittetilfeller de siste dagene.

 • Ullensaker: Til sammen har nå 85 personer blitt påvist koronaviruset. Det rapporteres ikke antall, men ifølge kommunen er mange nå friskmeldte. Det har ikke vært noen nye smittetilfeller den siste uka. Tre innbyggere i Ullensaker var om bord på det koronarammede Hurtigruteskipet. Alle tre har testet negativt.

Kommentarer til denne saken